A programról

A Debreceni Sportcentrum Sportiskola által elindított „Kincskereső Program" célja felkutatni, kiválasztani és képzésben részesíteni a debreceni oktatási intézményekben tanuló sporttehetségeket, ezáltal megfelelő utánpótlást biztosítani a Sportiskola szakosztályai, valamint Debrecen felnőtt sportszervezetei számára.

A tehetséggondozó programunk immár 9 éve működik sikeresen. A sokéves tapasztalat alapján a 2016/17-es tanévben az edzésprogramok szélesítésével, a lehetőségek bővülésével indul a fejlesztő munka a kiválasztott gyermekek számára.

A program első szakaszában szakedzőink felkeresnek minden debreceni általános iskolát, és az első két évfolyamban tanuló valamennyi diákot felmérik testnevelés óra keretében. Az itt látott teljesítmény, illetve a testnevelő tanárok javaslatai alapján a jó sportképességekkel rendelkező gyerekek szülei számára értesítést küldünk. A tájékoztatóban szerepel a program leírása és egy jelentkezési lap.

Minden évben szeptember hónapban indulnak az új csoportok számára a foglalkozások, melyek a tanév végén, júniusban fejeződnek be. A program időtartama alatt bármikor át lehet lépni a Sportiskola szakosztályaiba, amennyiben valakinek megtetszett egy adott sportág.

 

A 2016/17-es tanév Kincskereső Programjának felépítése:

Szeptember hónaptól heti 4 alkalommal biztosítunk edzéslehetőséget a gyerekek számára.

  • úszásoktatás tudásszint szerint beosztott csoportokban;
  • labdás ügyességfejlesztés (kézilabda, kosárlabda, labdarúgás alapjai)
  • atlétikai mozgásfejlesztés (általános és sportágspecifikus képességfejlesztés)
  • sportágspecifikus edzések (korcsolya, cselgáncs, tollaslabda, triatlon sportágak alapjaival való ismerkedés)

A program résztvevőinek a felsorolt edzések mindegyikén lehetősége van részt venni. Az edzéseket szakedzők irányítják, így a gyerekek a tanév végére komoly fejlődést érhetnek el általános és speciális képességeikben. A programunk időtartama alatt minden gyermek megtalálhatja a számára legmegfelelőbb sportágat. Kiderül, hogy egyéni vagy csapat sportágban érdemes-e továbblépni, illetve amellett, hogy minden résztvevő megtanul úszni és korcsolyázni, megismerkedhet számos más sportággal is, így a későbbiekben egy esetleges sportágváltásnál komoly előnyre tesz szert.

A Programunk része a sportantropometriai vizsgálat, melyet minden résztvevő ingyenesen vehet igénybe. A vizsgálatról részletes leírást találhat a Sportiskola honlapján a Kincskereső/Sportantropometria címszó alatt.

A Kincskereső Program végső szakaszában (május-június hónapban) edzőink a tanév során szerzett tapasztalataikat megbeszélik a szülőkkel, és a szakmai szempontokat, illetve a gyermek érdeklődési körét figyelembe véve ajánlanak sportágat az ifjú sporttehetségek számára.

Július hónapban minden évben szervezünk a Kincskereső Programban résztvevő gyerekek részére nyári sporttábort.

A tábor részleteiről honlapunkon olvashat. A Kincskereső Programról az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet: 

Szalai Csilla:
+36 30 337 86 36 
szalai.csilla@debrecenisportcentrum.hu

Kovács Judit:
+36 30 535 92 62 
kovacs.judit@debrecenisportcentrum.hu