Szűcs Valdó: Nagyon szeretnék végre döntőt futni egy világversenyen

2021. 12. 14. (kedd) 21.31

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola atlétika szakosztályában folytatja pályafutását a párizsi olimpiáig Szűcs Valdó, aki a tokiói olimpián 13. helyen végzett a 110 méteres gátfutásban. A zalaegerszegi születésű, New Yorkban élő sportolót ma délután mutatták be sajtótájékoztató keretein belül.

Nyilatkozatok:

Barcsa Lajos, Debrecen alpogármestere:

A városnak nagyon fontos az a tevékenység, amit a Sportcentrum végez, hiszen sok sportágat képvisel a cég, és példaképeket állítanak az emberek elé, ezáltal sokakat ösztönöznek arra, hogy rendszeresen sportoljanak. Nagyon örülök, hogy Valdó személyében egy új példaképet sikerült Debrecenbe igazolni, aki a legsikeresebb férfi atléta volt a tokiói olimpián. A gátfutás honi legjobbjai, a nőknél Kozák Luca és a férfiaknál Szűcs Valdó ezentúl nálunk versenyeznek. A város vezetése a következő években is meg fogja adni azt a támogatást, ami a Sportcentrum megfelelő magas színvonalú működéséhez kell.

Szűcs Valdó, olimpikon, háromszoros magyar bajnok gátfutó:

Nagyon örülök, hogy a DSC-SI-be igazoltam. Nagyon nehéz volt az idei év, én is bajlódtam egy kis sérüléssel. Úgy mentem ki az olimpiára, hogy szeretnék egyéni csúcsot futni, nyolcszázaddal maradtam le a döntőről, de éppen ezért most nagyon motivált vagyok, hogy a jövőben az idő nekem kedvezzen. Jövőre három nagy világesemény is lesz, ezeken szeretném megmutatni, hogy mit tudok, nagyon szeretnék végre döntőt futni.  

Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezető igazgatója:

Nagy öröm volt számunkra, hogy a vidéki sportszervezetek közül mi képviseltettük a legtöbb atlétával magunkat az olimpián. A vidéki vezető szerepünket a jövőben is meg kívánjuk tartani, hiszen kiemelt támogatást kapunk az EMMI-től. Az utánpótlás számára kellenek a példaképek, Valdó ebből a szempontból nagy motivációt adhat a fiatalok számára.  Kiváló kapcsolatot ápolunk a Magyar Atlétikai Szövetséggel, idén több nagy versenynek voltunk házigazdái. Biztos vagyok benne, hogy Valdóval még eredményesebbek leszünk a jövőben.

Makray Balázs, a Debreceni Sportcentrum Kft. stratégiai és sportszakmai igazgatója:

Hosszú távra tervezünk a legjobb magyar gátassal, aki vidéki fiatalemberként abszolút beleillik a mi rendszerünkbe. Valdó céltudatos, elhivatott sportoló, aki nagyon közel áll ahhoz, hogy a nemzetközi mezőnybe is berobbanjon. Megtisztelő, hogy a DSC-SI-t választotta, mi mindent megteszünk majd a további fejlődése érdekében. Közel kétszáz gyerek sportol a szakosztályban, az utánpótlást illetően nagyon fontos, hogy a profizmust és a legfontosabb mozdulatokat testközelből elleshessék a fiatalok. Cikk nyomtatása