A Karcag is kipipálva!

2019. 09. 17. (kedd) 17.39

A DSC-SI U19-es labdarúgói harmadik bajnoki mérkőzésüket is megnyerték.

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola két idősebb korosztálya hazai pályán lépett pályára a Karcag ellen. U17-es együttesünk már a 2. percben vezetést szerzett, melyet a vendégek még egalizáltak, de a folytatásban Jankovics Sándor gárdája kerekedett felül. Szoros meccsen gyűjtötte be az újabb három pontot Selyem Nándor legénysége, az U19-es találkozón a kétgólos hazai vezetés után a jászságiak csak szépíteni tudtak. Két fiatalabb csapatunk a DEAC otthonában vereséget szenvedett, míg Nagyhegyesen döntetlent ért el Bihari Csanád együttese.

 

Eredmények:

2. forduló

Megyei U-14 B csoport

Nagyhegyes - DSC-SI 1 – 1 (1-0)

Gólszerző: Szücs Roland

Edző: Bihari Csanád

Értékelés:,, Az egész mérkőzést végig uralta csapatom, kapusomnak semmi dolga nem volt, mégis egy kontra után az első lövésükből betaláltak, és így hátrányba kerültünk. A második félidőben ugyanott folytattuk ahol abbahagytuk, szebbnél szebb támadásokat vezetve szögeztük a kapujukhoz a Nagyhegyes csapatát, és az utolsó másodpercekben nagy tartást mutatva egyenlítettük ki a mérkőzést!

 

3. forduló

U-14 II. osztály Észak-Kelet

DEAC - DSC-SI  6 – 0 (4-0)

Edző: Szabó János

Értékelés:,, Amilyen volt a heti edzésmunkánk, illetve annak a látogatottsága, olyan volt a mai mérkőzésen nyújtott teljesítményünk is. Lélektelenül és szív nélkül játszottunk le egy városi rangadót. A játék minden elemében fölénk kerekedtek, és az alapvető tanult dolgokat sem tudtuk megvalósítani a találkozón. Nagyon remélem, hogy ilyen mentalitással soha többet nem fogunk a pályára lépni.

 

U-15 II. osztály Észak-Kelet

DEAC - DSC-SI  9 – 1 (4-1)

Gólszerző: Lukács Dániel

Edző: Balogh József

Értékelés:,, Ismét a legelején kaptunk két limonádé gólt.... Utána sikerült rendezni a sorokat és helyenként ügyesen hoztuk ki a labdát. Ennek köszönhetően egy tetszetős kontra végén sikerült szépíteni és szorossá tenni kicsit a mérkőzést. Ezt követően ismételten gólokhoz segítettük az ellenfelet. A második félidő közepétől egyre inkább elfáradtunk és szétesett a csapat játéka. Nem marasztalhatom el a csapatot mert a srácok igyekeztek a maguk módján mindent megtenni!

 

3. forduló

U-17 III. osztály Észak-Kelet:

DSC-SI - Karcag 4 – 2 (2-1)

Gólszerző: Nagy Gergő (2), Tóth Máté, Udvarhelyi Barna

Edző: Jankovics Sándor

Értékelés:,, Egy nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, a Karcag erős ellenfélnek bizonyult, nem sokat változott előző évhez képest a keretük. Jó iramban kezdtünk, hamar megszereztük a vezetést, viszont negyedórányi játék után egyre több hibát vétettünk, fölénybe is került ellenfelünk. Nagy problémáink voltak, hogy gyors játékosaikat semlegesítsük. Szünetben egy kis fejmosásban részesítettem a fiúkat, felhívtam a hibákra a figyelmüket. Szünet után szervezettebben játszottunk, megpróbáltunk ellenfelünk védelme mögé kerülni, átlövésekkel kísérletezni. A Karcag kontrái viszont életveszélyesek voltak, sikerült is egy gólra felzárkózniuk. Szerencsére egyik helyzetünket sikerült gólra váltanunk, amivel megnyertük ezt a hihetetlenül nehéz mérkőzést. Nem játszottunk most olyan jól, mint a DEAC ellen, de így is sikerült megszereznünk a három pontot. Sok munka vár még ránk, amiket edzéseken gyakorlunk, a pályán is meg kell valósítanunk. Az biztató a jövőre nézve, hogy helyzeteinkkel jól sáfárkodunk. Egy kis hiányérzet maradt bennem, azt hittem, a városi derbi megnyerése után felszakad egy gát, felszabadultabban játszanak majd a srácok. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez!

 

U-19 III. osztály Észak-Kelet:

DSC-SI - Karcag 2 – 1 (2-0)

Gólszerző: Gál András, Sallai Csaba

Edző: Selyem Nándor

Értékelés:,, A mérkőzés kezdetétől fogva nagyiramú mérkőzést láthattunk. Az első félidőben jól játszott a csapat melynek meg is lett az eredménye. Sikerült kétgólos előnyre szert tenni. A második félidőben feljött az ellenfél, sikerült egy gólt rúgniuk és szorossá tudták tenni a mérkőzést. Igaz a csapatunk sok gólhelyzetet alakított ki, de mindegyiket kihagytuk. Dicséret illeti a fiúk hozzáállását, és harcosságukat. "

 

Fotó: Rizán ZsoltCikk nyomtatása