Két győzelem a DEAC ellen!

2019. 09. 10. (kedd) 10.32

A DSC-SI U14-es labdarúgó csapata is megkezdte szereplését a megyei bajnokságban.

Küzdelmes mérkőzésen tartotta itthon a három pontot Szabó János legénysége a Tiszaújváros ellen, hiszen a mérkőzés hajrájában sikerült megszereznie a győztes találatot a DSC-SI-nek. Ugyanebben a párharcban kétszer is egyenlített U15-ös együttesünk, de a végén mégis a vendégek örülhettek, hiszen 2-2-nél ők vitték be a győztes találatot.  A megyei U14-es pontvadászatban félidőben 2-0-ra vezettek a cívisvárosi fiúk, a Nyírlugos erejéből csak a szépítésre futotta.

Két idősebb korosztályunk a DEAC otthonában lépett pályára. Jankovics Sándor tanítványai a 7. percben már kétgólos előnyben voltak, ezt a különbséget a meccs végéig sikerült megőrizni a tíz gólt hozó összecsapáson. Az első fordulóban aratott kiütéses siker után a DEAC sem tudta megállítani U19-es együttesünket, akik már az első percben magukhoz ragadták a vezetést, a vége 3-1 ide.  

 

Eredmények:

1. forduló

Megyei U-14 B csoport

DSC-SI - Nyírlugos 2 – 1 (2-0)

Gólszerző: Nagy Zsombor, Burai Csanád

Edző: Bihari Csanád

Értékelés:,, Attól függetlenül, hogy játékosaim első bajnoki mérkőzése volt életük során, nem kezdtünk megilletődötten, sorra alakítottuk ki a helyzeteket, és dolgoztuk ki a nagyobbnál nagyobb ziccereket, ami a 15. percben góllá is érett Nagy Zsombor vette be az ellenfél kapuját egy 15 méteres átlövéssel. Szerencsére nem álltunk le, és talán még nagyobb sebességre is kapcsoltak a fiúk, érezték, hogy talán hamar rá lehet rúgni erre a 2.gólt… Ez 30.perc környékén meg is született, egy remek Nagy Zsombor indítás után Burai Csanád a jobb oldalt végig futva vezette be a labdát a büntetőterületre, és szépen rúgta ki a hosszú oldalt. Az első félidőben végig a mi akaratunk érvényesült, és egy percig sem forgott veszélyben a kapunk, talán egy védése akadt Sipos Peternek. A 2. játékrészben bátrabb játékot vállalt fel a Nyírlugos, és ez meg is nehezítette a dolgunkat. Ugyan rengeteg kontralehetőségünk akadt, tucat számra dolgoztuk ki a helyzeteket, mégis egy les gyanús szituációból szépített a Nyírlugos. A védekezésen bőven lesz még mit csiszolni, mivel a bekapott gól után teljesen megzavarodott a hátsó alakzat, és csak Kalapos Konrádnak köszönhető, hogy nem egyenlített ki a Nyírlugos, ugyanis kétszer mentett a gólvonalról. Ennek ellenére azt éreztem, hiába egyenlítenének ki, utána még a magunk javára tudtok volna fordítani a találkozót. Összességében elégedett vagyok a srácokkal, és a hozzáállással, de játékban sokat kell még javulnunk, de első nagypályás mérkőzésnek teljesen megfelelt, és örültem, hogy nagyon sok olyan játékszituációban láttam vissza megbeszélteket, amiket gyakoroltunk.

 

2. forduló

U-14 II. osztály Észak-Kelet

DSC-SI - Tiszaújváros 2 – 1 (1-0)

Gólszerző: Varga Zoltán (2)

Edző: Szabó János

Értékelés:,, Meglehetősen tompán kezdtük a mérkőzést, de tíz perc után már a kellő fordulatszámon játszottak a srácok. A vezetésünk megszerzése után az első félidőt végig az irányításunk alatt tartottuk és több lehetőségünk is adódott, hogy megnyugtató előnnyel vonulhassunk a szünetre, de ezeket sajnos kihasználatlanul hagytuk. A második játékrész már sokkal kiegyenlítettebb volt. Az ellenfelünk nagyobb energiákat mozgósított az egyenlítés érdekében, mi pedig több hibával is segítettük őket. Egy kontra támadás után meg is büntették a rendezetlenségünket. A csapat végül jelesre vizsgázott küzdeni tudásból, mert egy gyengébb játékkal is a maga javára tudta fordítani a találkozót. Gratulálok az első félidei játékukhoz és a győzelem megszerzéséhez.

 

U-15 II. osztály Észak-Kelet

DSC-SI - Tiszaújváros 2 – 3 (1-2)

Gólszerző: Puskás Balázs, Tar Gyula

Edző: Balogh József

Értékelés:,, Sajnos ismételten sikerült magunkat megverni...Eddig a két mérkőzésünkön, amin lehetősége volt az ellenfélnek könyörtelenül kihasználta ellenünk. Lelkesen és fegyelmezetten játszik a csapat, de egy pici hibánkat is gólra tudja váltani az ellenfél. Mezőnyben ügyesen kombinálnak a srácok, de a kapu előtt gyámoltalanok vagyunk. A helyzet kihasználásban javulnunk kell a jövőben!

 

2. forduló

U-17 III. osztály Észak-Kelet:

DEAC - DSC-SI  4 – 6 (1-4)

Gólszerző: Udvarhelyi Barna (2), Borsi László Gergő, Dihen Hunor, Nagy Gergő, Tóth Máté Tamás

Edző: Jankovics Sándor

Értékelés:,, Megmondom őszintén, kockáztattunk, de bejött. Ugyan azt a csapatot küldtem pályára, mint a Várda elleni vesztes mérkőzésen. Megpróbáltuk feljebb tolni a védekezésünket, labdakihozataloknál már saját térfelén megzavarni, letámadni ellenfelünket. Ez hatásosnak bizonyult, első két gólunk így született. A DEAC nem adta olcsón a bőrét, felvállalta a nyílt játékot, felváltva estek a gólok, amiből mi jöttünk ki jobban. Minden elismerésem minkét csapatnak a bátor támadójátékhoz, ennek eredménye volt, hogy egy színvonalas mérkőzést játszottunk. Egy gólokban gazdag, látványos mérkőzést nyertünk meg, véleményem szerint, megérdemelten. Sok hiba volt a játékunkban, a futás közbeni technikai hiányosságok előjöttek, van még munka bőven, de dolgozunk tovább, javítjuk a hibákat, készülünk a következő mérkőzésre.

 

U-19 III. osztály Észak-Kelet:

DEAC - DSC-SI  1 – 3 (1-2)

Gólszerző: Prokisch Dominik (2), Sallai Csaba

Edző: Selyem Nándor

Értékelés:,, Már a mérkőzés elején sikerült megszereznünk a vezetést, ami után szinte azonnal megduplázhattuk volna előnyünket. A DEAC egyenlített, de szünet előtt ismét betaláltunk. A második félidőben sok labdát szereztünk az ellenfél térfelén, el is dönthettük volna a mérkőzést, de ziccereket hibáztunk. A hosszabbításban szerzett góllal végül 3:1-re megnyertük a találkozót. Jól játszottak a fiúk, végig nagy akarattal futballoztak, mindenki odatette magát, gratulálok a csapatnak a győzelemhez. Az ellenfelünket is dicséret illeti, igazi rangadót játszottunk, legalább ilyen színvonalú és iramú mérkőzések szolgálnák igazán a játékosok fejlődését."

 

Fotó: Rizán ZsoltCikk nyomtatása