Idei legjobb idejét futva a 13. lett a világbajnokságon Kozák Luca

2019. 10. 06. (vasárnap) 22.19

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola atlétája 12.87 mp-cel ötödik helyen végzett a 100 méteres gátfutás elődöntős futamában a dohai vb-n.

Az elődöntő első futamában előkelő társaságba került a nyolcas pályára az olimpiai ezüstérmes amerikai Nia Ali mellé, de itt indult a 12.32-vel világranglista-vezető jamaicai Danielle Williams, a fedettpályás Európa-bajnok holland Nadine Visser és a vb-második német Cindy Roleder is. A három előfutamból az első két helyezettek mellett a további két legjobb idővel rendelkező lett finalista. Kozák Luca nem a legjobban jött el a rajtból, de a hajrája jól sikerült és 12.87 mp-cel, idei legjobbjával az ötödik helyen ért célba.

 - Az idei legjobbamat kihoztam magamból, nem szabad csalódottnak lennem. Főleg úgy, hogy a fedett Eb után kicsit döcögősen indult a szezon, májusban húztam először szögest - mondta Kozák Luca, aki a márciusi fedettpályás Eb-n megdöntötte 60 m gáton Siska Xénia 1985-ös országos csúcsát. - Jó lett volna megfutni az olimpiai szintet, de világranglistáról is ki lehet jutni Tokióba és ez a vb sok pontot hoz nekem- tette hozzá Kozák Luca.

 Cikk nyomtatása