Erre lehet építeni!

2019. 08. 25. (vasárnap) 22.32

Bronzérmet szerzett a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola U13-as leány kézilabda csapata a Veszprémben megrendezett XXIII. Cell-Kupán.

Európa egyik legnagyobb utánpótlás kézilabda fesztiválján idén 17 ország mintegy 101 csapata vett részt. A DSC-SI az egy évvel idősebbek között mérettette magát, ebben a korosztályban nyolc együttes vágott neki a körmérkőzéses küzdelmeknek. A Szeged elleni nyitómeccs a Tisza-partiak győzelmét hozta, majd az egyaránt román Petrosanit öt-, míg a Sporting Ghimbav gárdáját hét góllal múlták felül lányaink. A Nemesvámos elleni vereséget követően zsinórban háromszor is nyerni tudott a DSC-SI, a Budafok, a cseh Pardubice és az osztrák Bregenz sem tudta megakadályozni a cívisvárosi sikert. A DSC-SI így öt győzelemmel és két vereséggel az előkelő harmadik helyen végzett. A tornát a korcsoportban a Nemesvámos nyerte.

Érdekesség, hogy a különdíjat ezúttal a DSC-SI edzője, Bujárszki Ádám kapta, aki rekorderként, már hetedik alkalommal vett részt a nagymúltú tornán.

A tréner a hazaérkezést követően elmondta: ,,Az ötnapos torna komoly sorozatterhelést jelent minden csapatnak. Öt nap alatt hét mérkőzésünk volt. Jól szolgálta a felkészülésünket ez a megmérettetés.  Megtapasztalhattuk a pályán más országok kézilabda kultúráját. Sok tapasztalattal felvértezve folytatjuk felkészülésünket a 2019/2020-as bajnoki szezonra. Komoly kihívás lesz a következő szezon a csapat számára. A legfontosabb célkitűzésünk a következő bajnokságban az U14-es Gyermekbajnokság I. osztályában a legjobb hat csapat közé kerülés. Kettős terhelésnek lesz kitéve a csapat, mert elindulunk az Országos Serdülő Bajnokság III. osztályában is. Gratulálok csapatomnak!”

Mérkőzések:

DSC-SI – Szeged                                 14:25

DSC-SI – Petrosani(RO)                 25:20

DSC-SI – Sporting Ghimbav(RO) 19:12

DSC-SI – Nemesvámos                  16:23

DSC-SI – Budafok                             26:6

DSC-SI – Pardubice(CZ)                 16:14

DSC-SI – Bregenz(AU)                    23:18

 Cikk nyomtatása