Két ezüstéremmel zárták a szezont labdarúgóink

2019. 06. 03. (hétfő) 20.20

Az utolsó, 27. fordulóban a rossz időjárási körülmények miatt félbeszakadt az U17-esek találkozója.

Két idősebb korosztályunk abban a tudatban lépett pályára Nyíregyházán, hogy a biztos második helyen zárják a 2018-2019-es pontvadászatot. Jankovics Sándor legénysége a félidőben már 6-0-ra vezetett, a hármas sípszó a szakadó esőnek köszönhetően kicsit korábban érkezett. Selyem Nándor tanítványai minimális hátrányban voltak szünetben, az egyenlítés után azonban újra a FILO ragadta magához a vezetést és megnyerte a mérkőzést. U14-es és U15-ös csapataink a Tarpát fogadták, a tabellán mindkét korcsoportban a dobogón végző szabolcsaik hat ponttal távoztak.

 

 

 

 Eredmények:

27. forduló

U-14 II. osztály Észak-Kelet:

DSC-SI - Tarpa 0 – 4 (0-0)

Edző: Balogh József

Értékelés:,, Az utolsó mérkőzésen fegyelmezetten és lelkesen játszottak a srácok. Próbáltunk zártan védekezni a technikás és gyors vendégek ellen.  Úgy érzem, hogy az első félidőben amíg volt hozzá energiánk jól meg is oldottuk ezt a feladatot, mert nem igazán alakult ki sok vendég helyzet a kapunk előtt. A tervezett (gyors) kontrából nem sok mindent tudtunk megvalósítani. A második félidőben sem változott a játék képe. A vendégek gólja után kicsit hitét vesztette a csapat és már csak idő kérdése volt, hogy mikor kapjuk a következő gólt vagy gólokat. A fiúk mindent megtettek a tisztes helytállásért! Gratulálok a fegyelmezett és lelkes játékhoz!”

 

U-15 II. osztály Észak-Kelet

DSC-SI - Tarpa 0 – 2 (0-0)

Edző: Szabó János

Értékelés:,, A már biztos bronzérmes Tarpát fogadtuk az évad utolsó mérkőzésén. Nem kezdtük jól a találkozót, mert az első tíz percben csak elvétve tudtuk megtartani a labdát. Ezt követően viszont átvettük a játék irányítását és többször is nagyon közel jártunk a vezetés megszerzéséhez, de nem sikerült kihasználnunk az adódó helyzeteinket. A második játékrészt is úgy kezdtük, ahogy az elsőt befejeztük, viszont az addig jóformán lehetőségig sem jutó ellenfelünk egy röviden hazaadott labdánkból megszerezte a vezetést, és nem sokkal később egy szöglet utáni fejesgóllal már két gólos előnybe került. Innentől kezdve már nem változott az eredmény, tettük becsülettel a dolgunkat, de már nem akkora elánnal, hogy közelebb férkőzzünk a látogatóinkhoz. Sajnálom, hogy nem tudtunk meglepetést okozni, de a hozzáállásunk és maga a játékunk nem okozott csalódást. Az idei évadunkat összegezve elmondhatom, hogy bár ugyanott végeztünk, mint az elmúlt szezonban, mégis látok előrelépést. Több pontot szereztünk, több gólt rúgtunk, illetve kevesebbet kaptunk (bár ez még mindig nagyon sok) mint a tavalyi bajnokságban, több alkalommal is sikerült borítanunk a papírformát. Kialakult egy erős mag a csapat életében, akik húzzák magukkal a többi játékost és akikre lehet alapozni a következő bajnokságban.”

 

27. forduló

U-17 III. osztály Észak-Kelet:

FILO SE - DSC-SI  0 – 7-es állásnál félbeszakadt

Gólszerző: Asztalos Márton (4), Nagy Dániel (2), Simon András

Edző: Jankovics Sándor

Értékelés:,, Végig szakadó esőben játszottunk, a 75.-80. perc környékén villámlott, ezért a játékvezető félbeszakította, később le is fújta a mérkőzést. A mostoha időjárási körülmények ellenére nagyon jól és felszabadultan futballoztunk, egy-két érintéses gyors támadásokat vezettünk. Már második helyünk biztos volt, de a fiúk maximálisan odatették magukat, ugyan úgy, mintha komoly téttel bírt volna a találkozó, a lefújásig hét gólt szereztünk. Mivel nem volt hátra sok idő, úgy néz ki, nem kell újrajátszani a 90 percet. Amit ígértünk, betartottuk, utolsó három meccsünkön 9 pontot szereztünk, a csapat bebizonyította, nem véletlenül lettünk ezüstérmesek. Gratulálok a játékosoknak a teljesítményükhöz és a mutatott szép játékhoz. Köszönöm a csapatnak az egész bajnoki évben mutatott példás hozzáállást.”

 

U-19 III. osztály Észak-Kelet:

FILO SE - DSC-SI  4 – 2 (1-0)

Gólszerző: Szabó Lajos, Sallai Csaba

Edző: Selyem Nándor

Értékelés:,, A biztos második hely megszerzése után kissé visszafogottabban játszott a csapat, amit az ellenfél ki is használt. Bár szerettem volna, ha a csapat sikeresen fejezi be a találkozót, hiszen ma játszottunk utoljára ilyen összeállításban. Köszönjük a távozóknak a Sportiskolában eltöltött időszakot."

 Cikk nyomtatása