Behódolt a Várda az U19-es bajnokin!

2019. 04. 08. (hétfő) 17.05

Gólgazdag meccsek itthon a Nyírbátor ellen, idegenben viszont nem sikerült a pontszerzés.

A 16. fordulóból elhalasztott meccseket pótolták hét közben U17-es és U19-es csapataink a mindkét korosztályban egyaránt listavezető Várda Labdarúgó Akadémia ellenében. Selyem Nándor legényei szép győzelmet arattak, míg Jankovics Sándor tanítványai már a 12. percben kétgólos hátrányban voltak, és innen sajnos nem sikerült fordítani. Négy nappal később, újra hazai közönség előtt a Nyírbátor legyőzése egyik gárdánknak sem okozott problémát. Két fiatalabb korosztályunk viszont kikapott a szabolcsiak otthonában.

 

 

 

 

 

 

Eredmények:

19. forduló

U-14 II. osztály Észak-Kelet:

Nyírbátori LSZ KFT - DSC-SI  3 – 1 (1-0)

Gólszerző: Varga Róbert

Edző: Balogh József

Értékelés:,, A játék képe alapján győztesen kellett volna lejönni a srácoknak a pályáról. Egész mérkőzés alatt irányították a játékot fiúk. Nem lehet elmarasztalni a csapatot mert küzdöttek becsülettel, csak a kaputól 20 méterre elfogyott a tudomány. Sajnos a mezőnyfölényt nem sikerült gólokra váltani, ami végül is megbosszulta magát. A hozzáállásunk megfelelő volt, a helyzet kihasználásunk esetleges.”

 

U-15 II. osztály Észak-Kelet

Nyírbátori LSZ KFT - DSC-SI  7 – 1 (3-0)

Gólszerző: Bécsi Máté (öngól)

Edző: Szabó János

Értékelés:,, Érdekes mérkőzésen vagyunk túl, hiszen az eredmény alapján egy nagyarányú vereséget szenvedtünk. Mégsem vagyok elkeseredve a ma látottak alapján, mert a játékban egyenrangúak voltunk és az akaratunkkal sem volt probléma. Egyetlen dologban maradtunk alul, de abban nagyon, mégpedig a pontrúgások hárításában.”

 

16. forduló

U-17 III. osztály Észak-Kelet:

DSC-SI – Várda LA 2 – 5 (1-3)

Gólszerző: Asztalos Márton, Spitzmüller Levente

Edző: Jankovics Sándor

Értékelés:,, Szerettük volna meglepni a Várdát, meg volt a taktikai elképzelés, megerősített középpályával, két mélységi védővel álltunk fel. Sajnos a két korai gól mindent felülírt, futnunk kellett az eredmény után. Sikerült szépítenünk, visszajöttünk a meccsbe, de védekezési hibánkat kihasználta ellenfelünk. A második játékrész elején ismét gólokat kaptunk, azzal el is dőlt a találkozó, csak az volt a kérdés, a két csapat közti különbség, az eredményen milyen arányban fog megmutatkozni. Kishitűen, bátortalanul játszottunk, a húzóembereinktől is többet vártam, így megszorítani sem tudtuk ellenfelünket, akik megérdemelten nyerték meg a mérkőzést, gratulálok a Várdának. Az öltözőben annyit mondtam a fiúknak: fel a fejjel, mennünk kell tovább. Bajnoki álmainkról lemondhatunk, mostantól azért kell küzdenünk, hogy a második helyet megszerezzük, bízok benne, hogy az sikerülni fog.”

 

U-19 III. osztály Észak-Kelet:

DSC-SI – Várda LA 2 – 0 (2-0)

Gólszerző: Botos Zsolt, Szabó Lajos

Edző: Selyem Nándor

Értékelés:,, Erre a mérkőzésre más játékrendszerben álltunk fel, mint szoktunk, két szűrővel erősítettük meg a középpályát. Biztos védekezésből próbáltunk gyors kontrákat vezetni, ez a taktika tökéletesen működött, szinte hibátlanul védekeztünk, ellenfelünknek nem is volt lehetősége. Egységesen, fegyelmezetten, igazi csapatként futballoztunk, mindenki kihozta magából a maximumot, kiváló volt a játékosok hozzáállása. Nagyon jó játékot produkáltunk, teljesen megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Ez a találkozó is bebizonyította, ha 100%-ot nyújtunk, bárkit képesek vagyunk legyőzni, jó lenne, ha ezt a teljesítményt nyújtanánk a többi mérkőzésen. Megemelem a kalapomat a csapat előtt, mindenki odatette magát, nagy akarattal küzdött, gratulálok a játékosoknak."

 

19. forduló

U-17 III. osztály Észak-Kelet:

DSC-SI – Nyírbátori FC 11 – 0 (6-0)

Gólszerző: Asztalos Márton (4), Spitzmüller Levente (4), Nagy Dániel (2), Varga Balázs

Edző: Jankovics Sándor

Értékelés:,, A mutatott játék alapján nagyobb gólaránnyal is nyerhettünk volna.  A második félidőben a cserejátékosok is lehetőséget kaptak.”

 

U-19 III. osztály Észak-Kelet:

DSC-SI – Nyírbátori FC 7 – 3 (3-2)

Gólszerző: Botos Zsolt (3), Szabó Ábel (3), Szabó Lajos

Edző: Selyem Nándor

Értékelés:,, Hoztuk a kötelezőt, de többet vártam a csapattól! Igaz sokan hiányoztak így kissé szokatlan összeállításban léptünk pályára. Ez a kapott 3 gól hűen tükrözi védekezésünket, támadásban is elég tompák voltunk.  Azért a két csapat közötti különbség így is kijött. Gratulálok a csapatnak!"

 

 Cikk nyomtatása