Kerekes Gréta ötödik helyen végzett az Eb-n!

2019. 03. 03. (vasárnap) 21.26

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola mindkét gátfutója kvalifikálta magát a döntőbe, de…

Magyar és debreceni szempontból szenzációsan kezdődött a glasgow-i Atlétikai Európa-bajnokság zárónapja. A 60 méteres gátfutás ebédidőben megrendezett első elődöntőjében Kozák Luca fantasztikus egyéni- és országos csúccsal nyerte meg futamát (7.97). Sajnos a futam végén Luca rosszul lépett, és nem sokkal később véglegessé vált, hogy bokasérülés miatt nem tudja vállalni a finálét.

A másik elődöntőben Kerekes Gréta a harmadik legjobb időt produkálva (8.05) biztosította helyét a fináléban, majd a döntőben is kiválóan futott. A szám idei országos bajnoka mindössze egy századdal elmaradva egyéni csúcsától (8.03) az ötödik helyen végzett Skóciában.

"Nagyon jól sikerült a rajtom, melyre mindent feltettem. Sajnos a harmadik gátnál a mellettem futó Roledertől kaptam egy pofont, de a gátfutás ilyen, ez benne van" - nyilatkozta az M4 Sportnak Kerekes Gréta, hozzátéve, hogy teljesen elégedett az ötödik hellyel, előre aláírta volna ezt az eredményt, de kicsit azért bosszantja, hogy lemaradt az éremszerzésről. "- Életem első Eb-döntője volt, örülök az ötödik helynek, de két év múlva már éremért jövök az Eb-re."


Fotó:mtiCikk nyomtatása