Mindent bele lányok!

2019. 03. 01. (péntek) 23.00

Ma megkezdődött Glasgow-ban a Fedettpályás Atlétikai Európa-bajnokság.

A vasárnapig tartó kontinensviadal szombati versenynapján rajthoz áll a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola két kiváló atlétája, a 60 méteres gátfutásban érdekelt Kozák Luca és Kerekes Gréta. A selejtezők során négy futamot rendeznek, ahonnan mindegyikből az első három, majd ezen felül a további legjobb négy idővel rendelkező versenyző kvalifikálja magát a legjobb tizenhat közé.

Gréta a második, míg Luca a harmadik futamban lesz érdekelt a13 óra 35 perctől kezdődő előfutamok során. Hazánkat 13 atléta képviseli az Európa-bajnokságon.

Kerekes Gréta: Kedden délelőtt otthon még beiktattunk egy edzést, gátaztam, nagyon mentek a lábaim, lefutottam a távot. A kézi időmérés szerint belül voltam az egyéni csúcsomon, ez bizakodásra ad okot, adott egy jó adag önbizalmat, magabiztosságot. Fizikálisan rendben vagyok, nagyon várom már, hogy rajthoz állhassak. A középdöntőnek, formámat tekintve, meg kell lenni, ott pedig már bármi megtörténhet, a döntőbekerülésről századok fognak dönteni, ahová szeretnék én is bekerülni.

Kozák Luca: Jól érzem magam, az országos bajnokság óta nem versenyeztem, edzésekkel teltek a napok. Jó formában érzem magam, idén stabilan futottam a 8.07-8.08-as időket, az ob-n lett 8.03, ami kiugró eredmény, szerintem maradt még bennem. A középdöntőbe jutás, bár nem lesz könnyű, de mondhatni kötelező elvárás magammal szemben. A döntőbekerülésről a pillanatnyi forma fog szerintem dönteni, mindent meg fogok tenni, hogy én is ott lehessek a fináléban, szeretném megjavítani az egyéni csúcsomat, remélhetőleg az elég lesz hozzá. Úgy gondolom, ha sikerül 8.0 elejét futnom az Európa-bajnokságon, már elégedetten jöhetek haza Glasgow-ból.Cikk nyomtatása