DKA-DSI: egy győzelem-egy vereség

2018. 11. 13. (kedd) 08.55

Tiszaújvárosban pótolták a serdülő kosárlabda bajnokság második, elmaradt fordulóját.

A háromcsapatos tornán Vajda László és Sarkadi Ferenc tanítványai a Nyíregyháza “A” illetve az Eger csapataival találkoztak. A szabolcsiak ellen az utolsó negyed előtt egy pontos hátrányban voltak a cívisvárosiak, amit sikerült megfordítani. Az Eger együttese viszont jobbnak bizonyult.

Nyíregyházi SC KA “A” – Debreceni KA DSI 74-78 (18-20, 20-17, 18-18, 18-23)

DKA-DSI: Fekete Balázs, Mátyus Marcell 17, Csuja László, Csécsei Gergő 10,

Kincses Milán, Wladimir Mirkó 7, Nagy Dávid 6, Zsoldos Milán, Bulik Csanád 2, Márta Áron, Papp Zalán, Krajczár Dávid.

Edző: Vajda László, Sarkadi Ferenc

Vajda László: Idegesen, kapkodva kezdtük a mérkőzést, aztán így is folytattuk. Kevés átadással, előkészítetlenül dobtuk el a labdákat, nagyon sok ziccer dobást hibáztunk és 22 büntetőt hagytunk ki. Ennek ellenére tartottuk a lépést a Nyíregyházával, a védekezésünk összeállt annyira, hogy nem kaptunk könnyű kosarakat. Az utolsó negyedben több játékos extra kosarakat szerzett, ez döntött a javunkra.

Debreceni KA DSI  – Egri VSI KK  64-85  (12-23, 25-25, 13-19, 14-18)

DKA-DSI: Mátyus Marcell 18, Fekete Balázs 11, Kincses Milán 10, Csuja László 8, Csécsei Gergő 6, Nagy Dávid 6.

Vajda László: A magassági és erő fölényben játszó egriek ellen még bátortalanul is játszottunk, sorra rossz döntéseket hoztunk, kevés átadással, ritmustalanul vezettük a támadásainkat, és mivel támadó lepattanóra nem sok esélyünk volt, a kontratámadásokból sok kosarat kaptunk. Előremutató, hogy időszakonként letudtuk lassítani az ellenfél támadójátékát, több átadással, dobóhelyzeteket tudtunk kialakítani és a legponterősebb játékosukat sikerült 20 pont alatt tartanunk.Cikk nyomtatása