Három győzelem és egy döntetlen a Nyírbátor ellen!

2018. 11. 02. (péntek) 22.05

Utolsó perces góllal tartotta meg hibátlan mérlegét futsal csapatunk.

Hazai környezetben a Nyírbátort fogadták U14-es és U15-ös labdarúgóink. Balogh József tanítványai a félidei hátrányt megfordítva, Nagy Ákos duplájának köszönhetően itthon tartották a három pontot. U15-ös együttesünk kétszer is egyenlített, a vége 2-2. Két idősebb csapatunk ugyanebben a párharcban simán győzött idegenben. A következő fordulóban szintén vizitált Jankovics Sándor és Selyem Nándor legénysége, előbbi gárdája most is sima sikert aratott, míg utóbbi együttese nem várt vereséget szenvedett a FILO SE ellen.

A regionális futsal bajnokságban a lefújás előtt nem sokkal szerezte meg a győztes találatot a DSC-SI a Nagycserkeszi Sz. SE vendégeként. 


Eredmények:

10. forduló

U-14 II. osztály Észak-Kelet:

DSC-SI - Nyírbátor 2 – 1 (0-1)

Gólszerző: Nagy Ákos (2)

Edző: Balogh József

Értékelés:,, Küzdelmes találkozón vagyunk túl, igaz, mezőnyfölényben játszottunk, rengeteg helyzetet kidolgoztunk, amiket ki is hagytunk az első félidőben. Ellenfelünk első lehetőségét, amit nem is neveznék helyzetnek, kihasználta, ez kicsit megfogott minket. Szünetben megbeszéltük a dolgokat, rendeztük sorainkat és a folytatásban ugyan úgy játszottunk, mint az első félidő elején. Járattuk a labdát, pontos passzokkal építettük fel támadásainkat, de a befejezéseknél továbbra is pontatlanok voltunk. Szerencsére megtört a jég, sikerült két gólt szereznünk és megnyertük a mérkőzést. Gratulálok a játékosoknak, nagyszerűen küzdöttek, végig lelkesen, harciasan futballoztak, a csapat tartását, lelkierejét bizonyítja, hogy hátrányból tudtak fordítani.

 

U-15 II. osztály Észak-Kelet

DSC-SI - Nyírbátor 2 – 2 (1-1)

Gólszerző: Nyírkos Máté, Major Sándor

Edző: Szabó János

Értékelés:,, Abszolút háromesélyes volt a találkozó, benne volt a pakliban, hogy meglepetést tudunk okozni. Most is az új játékrendszert, 3-4-3-at alkalmaztuk, ezzel támadásban létszámfölényt tudtunk kialakítani, de sok technikai hibát vétettünk, pontatlanok voltak az átadásaink. Védekezésben természetesen módosult a felállás, masszívabbak voltunk hátul, bár ellenfelünk három gyors, erőszakos támadójával, meggyűlt a bajunk. A két bekapott gól, véleményem szerint, egy gólerős csapat ellen elfogadható. Nem rossz a döntetlen a Nyírbátor ellen, akik az élbolyba tartoznak és eddig csak két vereséget szenvedtek el, így az eredménnyel teljes mértékben elégedett vagyok, a játékban viszont maradt bennem hiányérzet.

 

10. forduló

U-17 III. osztály Észak-Kelet:

Nyírbátor - DSC-SI  0 – 11 (0-6)

Gólszerző: Varga Balázs (3), Spitzmüller Levente (2), Nagy Dániel (2), Nemes Zétény, Czapp Sebestyén, Szőke Attila, Már Ádám

Kiállítva: Szőke Attila

Edző: Jankovics Sándor

Értékelés:,, Jól játszottunk az egész mérkőzésen, bár még az elején érezhető volt a Kisvárda elleni fiaskó utáni idegesség. Negyedóra után kezdtünk megnyugodni, helyzeteinket gólra tudtuk váltani és szünet előtt komoly előnyre tettünk szert. A második félidőben emberhátrányban is sokkal jobbak voltunk ellenfelünknél, újabb gólokat szereztünk. A játékosokban átszakadt egy gát, lendületesen futballoztak, mindenki maximálisan odatette magát, jó teljesítményt nyújtottak. Azoknak is lehetőséget tudtam adni, akik eddig kevesebb játékpercet kaptak, a cserék is hozzá tudtak tenni a játékhoz. Ez a győzelem erőt, önbizalmat és hitet kell, hogy adjon, amire szükség is lesz, hiszen hátralévő öt mérkőzésünkből négyet idegenben játszunk, amiket szeretnénk megnyerni, hogy az őszi szezon végére odaérjünk a második helyre. Gratulálok a csapatnak a jó játékhoz és a győzelemhez.

 

U-19 III. osztály Észak-Kelet:

Nyírbátor - DSC-SI 0 – 5 (0-0)

Gólszerző: Galla Patrik (2), Sallai Csaba, Szabó János, Sándor Huba

Edző: Selyem Nándor

Értékelés:,, Eléggé tartalékosan tudtunk felállni, de ez nem látszódott meg a játékunkon, végig mi irányítottuk a mérkőzést, ellenfelünk védelmét többször megbontottuk, mögéjük tudtunk kerülni, a beadásaink is pontosak voltak. Az első félidőben inkább mezőnyjáték volt, de voltak lehetőségeink, a másodikban rátettünk még egy lapáttal, még jobban futballoztunk, sok helyzetet kialakítottunk. A 60. perctől gördülékenyen mentek a támadások, helyzeteinket gólokra tudtuk váltani és megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Elégedett vagyok a játékkal, láttam szép megoldásokat, jó egyéni teljesítményeket. Gratulálok a csapatnak a játékhoz és a győzelemhez. Két nehéz mérkőzésünk következik, ha azokat behúzzuk, nagy esélyünk lesz arra, hogy élen zárjuk az őszi szezont."

 

Regionális Futsal bajnokság

5. forduló

Nagycserkeszi Sz. SE - DSC-SI 2-3 (0-0)

Gólszerző: Cseke Bence, Somogyi István, Lengyel Kevin

Edző: Kozma Mihály

Értékelés:,, " Ismét nagyot dobbant a DSI-szív!”  Az első félidőben rengeteg helyzetet kialakítottunk, de sajnos ezekből nem sikerült gólt szereznünk.  A második játékrészben pedig hamar vezetéshez jutott az ellenfél.  Szükség volt tehát a DSI szívre ahhoz, hogy meg tudjuk nyerni a mérkőzést. Taktikát váltottunk és mindent egy lapra feltéve küzdöttünk, ami az utolsó pillanatokban meghozta az eredményt. Gratulálok a fiúknak mert egy igen jól felkészített nemes ellenfelet sikerült legyőzniük."

9. forduló

U-17 III. osztály Észak-Kelet:

FILO SE - DSC-SI  0 – 6 (0-5)

Gólszerző: Nánási Martin (2), Asztalos Márton, Spitzmüller Levente, Varga Balázs, Udvarhelyi Barna

Edző: Jankovics Sándor

Értékelés:,, Már a Nyírbátor elleni mérkőzésen érezhető volt, hogy átszakadt egy gát, nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, ez most tovább folytatódott, öröm volt nézni, ahogy futballoztunk. Kicsit változtattunk a játékrendszerünkön, átálltunk 4-5-1-re, ezzel stabilizáltuk a középpályát. Jók voltak a mélységi beindulásaink, sokat mozogtunk üres területekre, folyamatosan megbontottuk ellenfelünk védelmét, rengeteg helyzetet kidolgoztunk, amiket jó százalékban értékesítettünk. Gyönyörű gólokat szereztünk, átlövésből, fejesből, kapáslövésből, centerezés után. A játék minden elemében felülmúltuk a FILO-t, ilyen arányban is megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Minden elismerésem a csapaté, gratulálok az eredményhez és az örömfocihoz.

 

U-19 III. osztály Észak-Kelet:

FILO SE - DSC-SI 4 – 1 (1-0)

Gólszerző: Varga Antal

Edző: Selyem Nándor

Értékelés:,, Nehéz mit mondani, nagyon gyengén, mindenféle hit és akarat nélkül futballoztunk, teljesen összeomlottunk. Nem tudom, mi történhetett, talán azt hitték a játékosok, elég, ha csak a mezt küldik ki a pályára, pedig figyelmeztető jel lehetett volna, hogy tavaly is itt buktunk el. Talán az utolsó 10 percben volt, ami focira emlékeztetett. Ez lett volna a legfontosabb mérkőzésünk, hiszen a következő fordulóban, a rivális Tarpához látogatunk és 4 pontos előnnyel várhattuk volna a mérkőzést."Cikk nyomtatása