Veled Kerek a Világ: Kézilabda

2018. 05. 16. (szerda) 21.51

A DSC-SI leány-és fiú korosztályos csapatai évről évre ott vannak a legjobbak között az országos bajnokságokon.

A május 26-ai óvodai sportnapon a Debrecenben nagy tradíciókkal rendelkező kézilabda is bemutatkozik a legkisebbeknek. A szakosztály idén februárban már tizedik alkalommal szervezte és rendezte meg hazánk egyik legnagyobb utánpótlás tornáját, a Főnix Kupát, ahol csapataink 1 arany- és 2 ezüstérmet szereztek. Az itt győztes U13-as leány együttesünk remekel a Gyermekbajnoksában is, hiszen az utolsó játéknap előtt azonos pontszámmal állnak a listavezető Győr mögött a második helyen. Ennek köszönhetően öten is bekerültek a serdülő válogatott bő keretébe.

A DSC-SI-ben korosztályos képzés folyik, magas szinten történik a játék oktatása. A kézilabdázás iránt érdeklődő lányok és fiúk a sportág alapjaival már nagyon fiatalon megismerkedhetnek, először 6-8 éves korban a szivacslabdával játszhatnak.

Korosztályonként egyre magasabb edzésszámmal, az idősebbeknél mindennapos edzésekkel a sportág iránt elkötelezett edzők készítik fel a játékosokat. Szeretnénk, hogy ha minél többen megismernék a sportágat és egy sikeres, összetartó közösség tagjaivá válnának. 

Hat éves kortól várjuk a nagy mozgásigényű, harcias, labdázni szerető ügyes, lelkes, sportolni vágyó lányokat és fiúkat, hogy minél hamarabb megismerkedjenek -e szép játék alapjaival.

További részletek: www.debrecenisportiskola.huCikk nyomtatása