Vélemények, értékelések a Főnix Kupáról

2018. 02. 07. (szerda) 21.52

Mintegy 1800, 2004 és 2008 között született gyerek lépett pályára a hétvégén megrendezett XI. Főnix Kupa kézilabda utánpótlás tornán, ahol a DSC-SI két aranyérmet is szerzett. Nyilatkozatok rendezői és látogatói oldalról.

Dobszai Jenő, a DSC-SI fiú kézilabda szakosztály vezetője:

,,A tornát minden szempontból sikeresnek ítélem. Nem elsősorban a rekord létszám miatt, hanem azért, mert jó szakmai színvonalú tornán, jó ellenfelekkel játszhattak csapataink és azért is, mert a kupa történetében a hat dobogós helyezésnek köszönhetően most szerepeltünk a legeredményesebben. Szerintem az előkészítő munkára és a lebonyolításra sem lehetett panasz. Ez nem csak a kézilabdaszakosztály rendezvénye volt, hanem az egész Sportcentrumé. Ezúton is köszönjük a Sportcentrum közreműködő munkatársainak a segítségét és számítunk munkájukra a XII. Főnix Kupán is. Köszönettel tartozunk a Hajdú Bihar Megyei Kézilabda Szövetségnek is az erkölcsi és anyagi támogatásért. Szusszanunk egyet és a dicsérő szavakból erőt merítve elkezdjük a következő évi torna előkészítését.”

 


Bujárszki Ádám, a DSC-SI U13-as lányaival aranyérmes edző:

,,Két korosztályban (U13 és U11) irányíthattam csapataimat a kupán, így a három nap alatt tíz mérkőzésem volt. A torna végére meglehetősen elfáradtam, de nagyon élveztem és a végén rendkívül boldog voltam. A nagyokkal aranyérmesek lettünk, a kicsikkel bronzérmet nyertünk. U13-as csapatommal ismerve a mezőnyt a célunk a döntőbe jutás volt. A csoportmérkőzéseket és az elődöntőt is magabiztos játékkal megnyertük. Az előzetes várakozásunk szerint a másik ágról örök riválisunk, az országos bajnok Kozármisleny jutott a döntőbe. Nagyon készültünk erre az összecsapásra. Csapatom a döntőben hihetetlen motiváltan, elképesztő fegyelemmel, rendkívüli alázattal, fantasztikusan játszott. Hibátlan védekezéssel az ellenfelet maximálisan tisztelve egy magas színvonalú mérkőzésen tudtunk győzni. Sokat nem tudunk pihenni, hiszen folytatódnak a korosztályos megmérettetések (Országos Serdülő Bajnokság és a Gyermekbajnokság). Nem titkolt fő célkitűzésünk a Gyermekbajnokság I. osztályának megnyerése. Köszönjük a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola vezetőségének, hogy évről évre megmérettethetjük magunkat az egyre nagyobb és színvonalas Főnix kupán!”     

 

Szilágyi Attila, a DSC-SI U13-as fiúival aranyérmes edző:

,,16 csapat vágott neki a küzdelmeknek ebben a korosztályban (2004),ezúton is köszönetet mondanék a szervezőknek a magas színvonalú rendezésért és a rengeteg munkáért. Elsősorban Dobszai Jenő és Komárominé Éva szakosztály vezetőknek, de a többiek is rengeteget dolgoztak azért, hogy a torna zökkenőmentesen lebonyolódjon. 2017 augusztusa óta dolgozom ezekkel a fiúkkal, tehetségesek, de még rengeteg munka vár rájuk. A csoport mérkőzéseket nagyon "simán " hoztuk, az igazi erőpróba az elődöntő majd a döntő volt. Az elődöntőben a Ferencváros csapata várt ránk, azt hiszem nem kell hangsúlyoznom, hogy egy debreceni csapatnak - bármilyen sportágról legyen szó - mit jelent a Fradi ellen játszani. A fiúk maximálisan betartották a megbeszélteket, ez eredményezte a magabiztos, már-már megalázó győzelmet (27-9). A döntőt azzal a Salgótarjánnal vívtuk, akitől öt góllal kikaptunk az Üstökös kupán Dunaújvárosban, 2017 végén. Szép "revansot" vettünk a nyolcgólos győzelmünkkel (30-22).”

 

Vazul Zsolt,a Kecskeméti Sportiskola kézilabda szakosztály vezetője:

,,A Kecskeméti Sportiskola kézilabda csapatainak nevében köszönjük Nektek, minden kollégának, munkatársnak, szervezőnek a három nap alatt végzett remek szervezőmunkát. Nagyon jól éreztük magunkat a verseny során. Minden pontosan és rendben zajlott. Gratulálunk a rendezéshez és az eredményekhez is! A népes mezőnyben szerencsére csapataink is sikeresen helytálltak. Tovább sikeres munkát kívánunk!”

 

Kovács Tamás, a Kozármisleny Sportegyesület elnöke:

,, Gratulálok a DSC-SI két aranyérméhez, és a teljes szervező stábnak. Kollégáim visszajelzései alapján egy extra színvonalas tornán tudtunk részt venni. Elmondásaik szerint minden gördülékenyen ment. Mindenki kedves és segítőkész volt bármilyen kéréssel is fordultunk Hozzátok. Köszönet jár érte mindenkinek, jövőre jövünk újra!”Cikk nyomtatása