Megkezdődött a pontvadászat

2017. 09. 05. (kedd) 11.22

A 2017-2018-as kiírásban is négy csapattal vágott neki a bajnoki küzdelmeknek a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola labdarúgó szakosztálya.

A nyitó fordulóban a Nyírbátort fogadta az U14-es és U15-ös együttesünk, előbbi a félidei vezetés után sajnos pont nélkül maradt, míg utóbbi a négy találatig jutó Szutor Tamás vezetésével már a szünetre padlóra küldte ellenfelét. A következő körben Nagyecseden vizitált a DSC-SI, Szabó János csapata a második félidő elején hátrányba került, de a nyolc percen belül duplázó Szegvári Ákosnak köszönhetően a végén a mieink örülhettek. Az egy évvel idősebbek párharcában már az elején vezetést szerzett Benczik Zsolt legénysége, hiába jött a nagyecsedi egyenlítés, a mesterhármast jegyző Udvarhelyi Barnáék hazahozták a három pontot.

Két forduló után szintén százszázalékos az U17-es csapatunk, Jankovics Sándor gárdája a Hajdúböszörmény és a DEAC ellen is győztesen hagyta el a pályát. A böszörményiek elleni első fordulós vereség után hazai környezetben már gálázott a Selyem Nándor által irányított U19-es DSC-SI, amely 8-1-re lelépte a DEAC-ot. Megjegyzendő, Galla Patrik háromszor vette be az ellenfél kapuját!
Eredmények:

1. forduló

U-14 II. osztály Észak-Kelet:

DSC-SI - Nyírbátor 3 – 4 (2-1)

Gólszerző: Borbás Bálint (2), Bagi Bence

Edző: Szabó János

Értékelés:,, Kevés felkészülési mérkőzéssel tudtunk csak ráhangolódni a bajnoki nyitányra, így kicsit ismeretlenül vágtunk neki a szezonnak. Megilletődve kezdtük a mérkőzést és gyorsan hátrányba került a csapatom, viszont a félidő derekára átvettük a játék irányítását. Sikerült ebben az időszakban több szép támadást vezetnünk és ez gólokban is megmutatkozott, így előnnyel térhettünk pihenőre. A második félidőt jól kezdtük és tovább növeltük góljaink számát, viszont ellenfelünk pillanatok alatt szorosabbá tette a találkozót egy védelmi megingásunkat kihasználva. Mindenkinek játéklehetőséget biztosítottam és ez is közrejátszott abban, hogy most alulmaradtunk. Összességében bizakodásra ad okot a mezőnyben mutatott játékunk.

 

U-15 II. osztály Észak-Kelet

DSC-SI - Nyírbátor 11 – 0 (8-0)

Gólszerző: Szutor Tamás (4), Már Ádám (2), Dihen Hunor (2), Komlósi Péter, Udvarhelyi Barna, Zubora Tamás

Edző: Benczik Zsolt

Értékelés:,, A bajnoki évadot hazai pályán a Nyírbátor ellen kezdtük. A csapat már nagyon várta, hogy az edzések után mérkőzésen is megmutathassa, hogy mire képes. Az első perctől kezdve magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, sok helyzetet alakítottunk ki és szép gólokat szereztünk. A taktikai utasításokat igyekeztek a srácok betartani és az eredménytől függetlenül végig koncentráltan játszani. Örülök a fölényes győzelemnek, de rengeteg munka vár még ránk, hogy jól szerepeljünk a bajnokságban.

 

 1. forduló

U-17 III. osztály Észak-Kelet:

Hajdúböszörmény - DSC-SI 0 – 2 (0-1)

Gólszerző: Asztalos Márton, Pelles Dominik

Edző: Jankovics Sándor

Értékelés:,, A még alakuló U17 -es csapatom első megmérettetésén nagy akarattal, kedvvel, helyenként jó játékkal, sok támadást vezetve egy jó iramú mérkőzésen a nagy hőség ellenére magabiztos győzelmet aratott. Gratulálok csapatomnak!

 

U-19 III. osztály Észak-Kelet:

Hajdúböszörmény - DSC-SI 2 – 0 (1-0)

Edző: Selyem Nándor

Értékelés:,, Az első félidőben mezőfölényben játszottunk és sok helyzetet alakítottunk ki, melyből három nagy ziccert sikerült is kihagynunk.  Törvényszerű, hogy a foci „büntet” és a hazai csapatnak sikerült az első félidőben gólt lőni. A második játékrészben a cserék is lehetőségeket kaptak, de továbbra is hiányzott az a játékos aki gólt tudott volna lőni. Nagyon sokat kell még ahhoz dolgozni, hogy a három korosztályból igazi csapattá váljunk. "

 

2. forduló

U-14 II. osztály Észak-Kelet:

Puskás Akadémia Nagyecsed - DSC-SI 2 – 3 (1-1)

Gólszerző: Szegvári Ákos (2), Bagi Bence

Edző: Szabó János

Értékelés:,, Ismét egy fordulatokban gazdag mérkőzést sikerült vívnunk, de most mi örülhettünk a végén. Gyengébben játszottunk, mint az első fordulóban, de most jól használtuk ki az adódó helyzeteinket, és volt egy remek kapusteljesítmény is. Gratulálok a srácok első győzelméhez.

 

U-15 II. osztály Észak-Kelet

Puskás Akadémia Nagyecsed - DSC-SI 1 – 5 (1-2)

Gólszerző: Góllövő: Udvarhelyi Barna (3), Szutor Tamás (2)

Edző: Benczik Zsolt

Értékelés:,, A második fordulóban Nagyecseden játszottunk egy rossz talajú pályán. A játékosaim nehezen alkalmazkodtak a körülményekhez, nem tartották be a megbeszélteket és sok hibával, idegesen játszottak. Szünetre minimális előnnyel érkeztünk. Fordulás után összeszedettebben játszottunk és kihasználva a nagy területeket szép gólokat szereztünk és megérdemelt győzelmet arattunk. A sikert kicsit beárnyékolta Szutor Tomi felesleges kiállítása.

 

 2. forduló

U-17 III. osztály Észak-Kelet:

DSC-SI - DEAC 6 – 0 (3-0)

Gólszerző: Asztalos Márton (2), Simon András, Spitzmüller Levente, Bökönyi Adrián, Nemes Zétény

Edző: Jankovics Sándor

Értékelés:,, Szép támadásokkal szép gólokat rúgtunk amiért dicséretet érdemel a csapat, de a még most alakuló csapat játéka az összeszokottság hiánya miatt sokszor akadozott, még rengeteg javítani való feladatunk van ebben az évben. Sok munka, kitartás és nagy akarat kell hozzá, hogy egységes csapattá válhassunk.

 

U-19 III. osztály Észak-Kelet:

DSC-SI - DEAC  8 – 1 (4-0)

Gólszerző: Galla Patrik (3), Szabó Lajos (2), Szabó Ábel (2), Arany Márió

Edző: Selyem Nándor

Értékelés:,, Megilletődve kezdtük a mérkőzést és gyorsan hátrányba került a csapatom, viszont a félidő derekára átvettük a játék irányítását. Sikerült ebben az időszakban több szép támadást vezetnünk és ez gólokban is megmutatkozott, így előnnyel térhettünk pihenőre. A második félidőt jól kezdtük és tovább növeltük góljaink számát, viszont ellenfelünk is lőtt egy szép gólt, egy védelmi megingásunkat kihasználva. A folytatásban is mi irányítottuk a mérkőzést és további gólok születtek. Mindenkinek játéklehetőséget biztosítottam, így a cserék is kivették részüket a nagy arányú győzelemből. Gratulálok a csapatomnak! "Cikk nyomtatása