Két csapatunk is dobogón Makarskán

2017. 07. 10. (hétfő) 23.31

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola két leány- és négy fiú kézilabda csapatattal vett részt a XX. nemzetközi utánpótlás tornán.

Hat korcsoportban, második alkalommal kapott meghívást a nagymúltú horvátországi tornára a DSC-SI, ahol gyönyörű környezetben léptek pályára a játékosok. Az öt nap alatt közel száz cívisvárosi gyerek mutatta meg tudását, érdekesség, hogy a mérkőzések több mint felét szabadtéren, műfüvön rendezték meg. A speciális körülményekhez jól alkalmazkodtak fiataljaink, az egy-egy arany-és bronzérem mellett több értékes helyezéssel zárták a megmérettetést.

A tizenkét együttest felvonultató, 2004-es születésű leányok mezőnyében mindhárom csoportmeccsét kiütéssel nyerte Bujárszki Ádám csapata, megelőzve a horvát Samobor és Rugvica, valamint a bosnyák Izviđač gárdáját. A folytatásban a hazai Zelina legyőzése sem okozott gondot, az ötgólos siker után már az aranyéremért meccseltek a debreceni lányok, akik a százszázalékos mérleget megtartva, magabiztos játékkal – hat góllal- verték ismételten a Rugvica csapatát.  Külön öröm, hogy a torna legjobb játékosa különdíjat a DSC-SI kiválósága, Gém Léna hódította el.

A fiúknál ugyanebben a korosztályban a dobogó harmadik fokára állhattak fel Tóth Rózsa tanítványai, miután a bronzmeccsen tíz góllal bizonyultak jobbnak a bosnyák Sloboda gárdájánál.

 

 Eredmények:

2004 leány korcsoport: I. hely

A torna legjobb játékosa: Gém Léna

Edző: Bujárszki Ádám

2002 leány korcsoport: XI. hely

Edző: Vida Gergő

2004 fiú korcsoport: III. hely

Edző: Tóth Rózsa

2005 fiú korcsoport: IV. hely

Edző: Sándor László

2000 fiú korcsoport: VI. hely

Edző: Vass György

2002 fiú korcsoport: VII. hely

Edző: Kovács Judit, Vass György

 

 

 

  
Cikk nyomtatása