Triatlonosaink remekeltek a bajai OB-n

2017. 06. 28. (szerda) 14.26

Csapatban Országos Bajnoki címmel, míg egyéniben ezüstéremmel tértek haza a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola junior korú fiú triatlonistái a Baján megrendezett Országos Bajnokságról.

Tovább tartja jó formáját a junior Eb bronzérmes Arany Attila, aki a Duna-parti városban a dobogó második fokára állhatott fel. Két társa, Balogh Milán a 6., míg Tóth Milán a 7. helyen végzett. A DSC-SI triumvirátusa csapatban a legjobb eredményt produkálva szerezte meg az elsőséget. A serdülőknél is volt okunk az örömre, hiszen Dobi Gergő ezüstéremmel zárt.

Érdekesség, hogy a viharos időjárási körülmények miatt törölték az első számot, az úszást. Helyette egy 5000 méteres futószakasz várt a versenyzőkre, majd nyeregbe pattanva 20 km kerékpározással folytatták. A technikás, csúszós pályához jól alkalmazkodtak a debreceni sportolók, így kedvező pozícióból vághattak neki a befejező 2500 méteres futásnak. A záró számban elszánt versenyzéssel repítették a csapatot a bajnoki címig.

Arany Attiláék nem pihenhetnek sokat, hiszen július 2-án már az Aquatlon Országos Bajnokságon versenyeznek Balassagyarmaton.

 Cikk nyomtatása