Egy lépcsővel közelebb a másodosztályhoz!

2017. 06. 12. (hétfő) 21.27

Észak-Kelet és Dél-Kelet bajnokainak csatájából a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola U17-es labdarúgó csapata jött ki győztesen.

A DSC-SI hazai pályán fogadta a szintén aranyérmes Hódmezővásárhely együttesét a kicsit bonyolult kiírású rájátszás első fordulójában. Az odavágón hamar jött a hidegzuhany, hiszen a vendégek már a 4.percben előnyhöz jutottak. A vezetést egészen a 70.percig őrizte a vásárhelyi alakulat, ekkor Arany Márió találatával egalizált Szabó János együttese. Az eredmény már nem változott, így a Csongrád megyeiek várhatták előnyösebb helyzetből a három nappal később esedékes visszavágót.

A forgatókönyv ismételte önmagát, ismét a Hódmezővásárhely szerzett vezetést, melyet a második játékrész közepén megduplázott, így nagyon közel került a párharc megnyeréséhez. A DSC-SI nem omlott össze, és az utolsó tíz percre fordulva Botos Zsolt révén szépített. A továbbjutáshoz viszont mindenképp kellett még egy gól, ezt a 89. percben Arany Márió szállította, sőt a lefújás előtt még Szabó Bence is bevette a hazai kaput!!! A csodálatos győzelemnek köszönhetően a debreceniek készülhetnek az újabb feladatra, előbb szerdán a fővárosban, majd június 17-én (szombat) 17 órától hazai környezetben, az Oláh Gábor utcai centerpályán mérkőznek meg az Újpesti Sportcentrum gárdájával.

 

 

 

U-17 III. osztály Rájátszás 1. forduló

DSC-SI - Hódmezővásárhely 1 – 1 (0-1)

Gólszerző: Arany Márió

Edző: Szabó János

Értékelés:,, Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, hiszen pillanatok alatt hátrányba kerültünk. Az első húsz percben nem találtuk a játék ritmusát, fáradtabban mozogtunk ellenfelünknél, illetve kevés párharcot tudtunk megnyerni. Az ellenünk kihagyott tizenegyes hozta meg a fordulópontot, innentől kezdve végig mi irányítottuk az összecsapást. A szünet után rengeteg energiát mozgósított a csapatom az első párharc megnyeréséhez, de csak az egyenlítésre futotta az erőnkből. Van keresnivalónk a visszavágón!”

 

Hódmezővásárhely - DSC-SI 2 – 3 (1-0)

Gólszerző: Arany Márió, Botos Zsolt, Szabó Bence

Edző: Szabó János

Értékelés:,, Rosszul indult számunkra a mérkőzés, hiszen rögtön a kezdés után elvesztettük sérülés miatt az egyik kulcsemberünket. Ezt tetézte, hogy egy egyéni hiba miatt ellenfelünk a vezetést is megszerezte. Ezután rendeztük sorainkat, de támadásban nem voltunk elég hatékonyak. Hatalmas küzdelem folyt a mezőnyben, viszont a kapuk csak ritkán kerültek veszélybe. A szünetben átszervezéssel és kettős cserével próbáltam nagyobb lendületet adni csapatomnak. A második játékrészt jól kezdtük és nagyobb nyomás alá tudtuk helyezni vendéglátóinkat, de kevés alkalommal kerültünk még mindig gólhelyzetbe. Sőt a 69. percben kaptunk egy újabb pofont egy kontratámadás végén. Ismét kettős cserével próbáltam felrázni a srácokat, ami végül sikerült is. A hajrában egy szép támadásból, amihez kellett egy gyönyörű egyéni alakítás is, közelebb kerültünk a célunkhoz. A lefújás előtt jött el a katarzis számunkra, miután egy klasszis megoldás révén már mi álltunk továbbjutásra. A győzelem megszerzése már csak hab volt a tortán. Összességében remek két találkozón vagyunk túl. Kulcsmomentum volt, hogy jobban bírtuk erővel és a cserejátékosaim is pluszt tudtak hozzátenni! Óriási gratuláció az egész csapatnak!”Cikk nyomtatása