Ezüstérem az Országos Döntőben!

2017. 06. 06. (kedd) 23.23

Parádés mérleggel jutott a legjobb nyolc közé, majd a fináléban gigászi csata után a dobogó második fokára állhatott fel a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola U12-es fiú kézilabda csapata.

Imponáló magabiztossággal kvalifikálta magát a szigetszentmiklósi Országos Döntőbe a DSC-SI. Hegedűs Gábor tanítványai kezdésként a Kulcsár Anita régió ,,B” csoportjában lejátszott 16 mérkőzésen nem veszítettek pontot (!), majd a felsőházi rájátszást is az első helyen zárták.  Az országos elődöntőben már jóval keményebb összecsapások következtek, ahol a hat mérkőzéses sorozat utolsó fordulójában biztosította be döntős szereplését a DSC-SI.

A cívisvárosi fiúk 28 győzelemmel, egy-egy döntetlennel és vereséggel a hátuk mögött vágtak neki az év legfontosabb eseményének.

A legjobb nyolc között remek rajtott vett a cívisvárosi legénység, hiszen a pénteki nyitónapon a Győr és a Budapesti Honvéd SE ellen is kiütéses győzelmet arattak. Másnap a Pick-Szeged elleni vereség is belefért, így a folytatásban az ,,A” kvartettet megnyerő PLER ellen kellett kiharcolni a döntőbe kerülést.

A nyolc gólt szerző Lámfalusi Péter vezetésével félidőben eggyel vezetett a DSC-SI, míg a lefújás pillanatában 22-19-es debreceni győzelemnek tapsolhatott a helyosztókon több mint ötszáz fős publikum.

Az aranycsatában a Szegedet egy góllal felülmúló Gyöngyös várt a mieinkre. A döntőben a Heves-megyeiek egygólos hátrányban voltak a szünetben, de a második játékrészben kiélezett csatában, minimális előnnyel jobbnak bizonyultak a debreceniek ellen.

A szakemberek megválasztották a csapatok legjobbjait is, akiket a Magyar Kézilabda Szövetség különdíjban részesített. A díjakat Juhász István a Nemzeti Alaptanterv program vezetője, a Kézilabda az iskolában program és a Kiválasztás munkacsoportjának vezetője, európai mesteredző, Gyömörey István az MKSZ utánpótlás szakágvezetője, valamint a régióvezetők, Fabulyáné Kovács Tímea, Halász László, Holman Ferenc, Farkas József, Kilvinger Bálint és Vas János adták át.

Az ezüst szépen csillog, és ami nagyon fontos, a játékotokat látva újra kezdünk reménykedünk, hogy néhány év múlva ismét a legmagasabb osztályban szoríthatunk majd a debreceni felnőtt csapatnak!!!

Az Országos Döntő után a DSC-SI edzője, Hegedűs Gábor elmondta: ,, Nüanszokon múlt az első hely megszerzése. A döntőben a közel azonos képességű csapatok végig fej-fej mellett haladtak, de a végjátékban az ellenfél bizonyult jobbnak. A döntő megérdemelt volna magasabb szintű játékvezetést is.  Két év munkájának a gyümölcse érett be ezen a hétvégén. A tanulók nem csak játéktudásban, technikai képességekben fejlődtek, hanem taktikailag és fegyelmezettségben, koncentráló képességben is. Reméljük pár nap elteltével mindenki még jobban tud örülni az ezüstéremnek. Hatalmas gratuláció a csapat minden tagjának! Bízok benne, hogy a jövőben ebből a csapatból is viszont láthatunk majd az első osztályban egy újabb „Juhász Ádámot”.

 

Az Országos Elődöntő eredményei:

DSC SI – Eger 29:22

DSC-SI – Gyöngyös 23:19

DSC-SI – Salgótarján 23:21

Eger – DSC-SI 18:14

Gyöngyös – DSC-SI 24:24

DSC-SI – Salgótarján 34:22

Az Országos Döntő csapatai:

„A”csoport:

1. Kézi UP. PLER

2.Éles KISE

3. Gyöngyös KK.

4. Dabas KC.

"B" csoport:

1. Pick Szeged

2. Debreceni SC-SI

3. Győr FKKA.

4. Budapest Honvéd SE

 

Országos Döntő, Csoportmérkőzések:

DSC-SI– Győr 25:17

Budapest Honvéd – DSC-SI 20:33

DSC-SI– Szeged 21:25

Keresztjáték:

PLER Budapest – DSC-SI 19:22

Döntő:

Gyöngyös – DSC-SI 21:20

Gyöngyösi KK I - Debreceni Sportcentrum KN KFT I 21 - 20 (8-9)
Sportcsarnok Szigetszentmiklós, Játékvezetők: Babity Máté, Balogh Ádám Sándor.
GYÖNGYÖS: Pánczél Kevin, Mátra Gergely, Gulyás Máté Boldizsár 8 (1), Sisa Rajmund Máté 6 (1), Prezenszki Olivér, Szucsik Benedek 6 (1), Mátyás Balázs 1, Révai Kristóf, Nagy Attila, Szucsik Barnabás, Portik Dobos Szabolcs, Kobzi Bálint. Edző: Kismárton Ádám.
DEBRECEN: Radvánszki Attila, Keczeli Milán, Demkó Balázs Levente, Lámfalusi Péter 6, Kathi Sándor, Papp Dávid László, Szemán Lázár 5, Máthé Ákos, Balogh István, Zalai Balázs 3 (1), Benain Alex Krisztián 1, Mészáros Imre 5 (2). Edző: Sándor László.
Kiállítások: 12, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 7/3, ill. 4/3.

A fiú U12-es bajnokság végeredménye:

1. Gyöngyösi KK
2. Debreceni SC SI
3. Pick Szeged
4. Kézilabda Utánpótlás PLER
5. Éles KISE
6. Dabas VSE
7. Győri FKKA
8. Budapesti Honvéd SE

A gólkirály Siklós- Szondi Bence, Budapesti Honvéd SE 46 góllal.

A csapatok legjobbjai:
Gyöngyösi KK: Szucsik Benedek, Gulyás Máté

Dabas KC VSE: Talabér Bertold, Hermann Hunor

Kézi UP PLER: Nyéki István, Molnár Kolos

Éles KISE: Czabula Huba, Szabó Ákos

Budapesti Honvéd SE:Matisz László, Siklós -Szondi Bence

Győri FKKA: Molnár Gergely, Major András

Debreceni SC-SI: Lámfalusi Péter, Szemán Lázár

Pick Szeged: Buda Barnabás, Mikuska Milán

 

 Cikk nyomtatása