Új országos csúcsot futott Kozák Luca!

2017. 06. 04. (vasárnap) 15.49

A Budapest Openen 100m gáton győzött a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola atlétája.

Nagyszerű formában van Kozák Luca, aki a tizenegy ország versenyzőit felvonultató mátyásföldi versenyen két századmásodpercet javított (13.18) az általa tartott U23-as csúcson, melyet egy évvel ezelőtt szintén a Budapest Openen állított fel.

A győzelem után a DSC-SI kiválósága elmondta: „Szerettem volna jó időt futni, jó mezőny jött össze, a horvát és az osztrák lány is nagyszerű gátasok. Amikor beérkeztünk, jobbnak éreztem az időm, mint amit a tájékoztató óra mutatott – szerencsére igazam lett. Tenerifén töltöttünk egy jól sikerült két hetet, itthon is jó edzéseim voltak, már a CSB-n is bíztatóan futottam, és remélem még javulni fogok. Nyáron az U23 EB a kiemelt cél és esetleg a vb, de ez még a jövő zenéje.”-zárta gondolatait Kozák Luca.

Edzője, Suba László szerint:,,Mostmár nemcsak fedett pályán, hanem szabadtéren is csúcstartó Luca. Örülök az eredménynek, hiszen négy hete minden hétvégén jó futásokkal tudja még jobban motiválni magát az év számunkra legfontosabb versenyére, a júliusi U23-as lengyelországi kontinensviadalra. Mivel minden versenyen más -más körülmények között, egyre erősebb ellenfelekkel sikerül futnia, ez sokat segít, hogy javítsunk a hiányosságokon.  A Budapest Open erre jó példa volt, mert két komoly, felnőtt külföldi ellenfelet sikerült legyőznie, pedig a héten egy kisebb sérülés hátráltatta a munkánkat. Van feladat bőven, nyakunkon a felnőtt, majd az utánpótlás Országos Bajnokság, melyeken csak az időeredménnyel szeretnénk foglalkozni.”-fogalmazott a szakember.  Cikk nyomtatása