Remek formában triatlonosaink!

2017. 06. 02. (péntek) 14.02

A Klubcsapat Országos Bajnokságon és az Aquatlon Európa-bajnokságon is eredményesen szerepeltek versenyzőink.

Előbbi versenynek a tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő adott otthont, ahol a DSC-SI egy lány- és két fiú csapattal vágott neki a megmérettetésnek. Utánpótlás 1. (15 éves és fiatalabb) korosztályban a Rózsa Sarolta, Kovács Korinna, Bíró Janka, Jánossy Fanny, Dobi Lili összetételű cívisvárosi csapat tizenkét másodperces előnnyel, elsőként teljesítette a 350 m úszásból, 8 km kerékpározásból és 2 km futásból álló távot. A fiúknál ugyanebben a korcsoportban szintén a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola végzett az első helyen, mintegy fél perccel megelőzve az esztergomiakat. A bajnokcsapat tagjai: Dobi Gergő, Péter Benedek, Molnár Róbert, Kovács Gyula.

A 15-19 évesek mezőnyében is dobogós helyen végzett a DSC-SI, a 750 m futás, 20 km kerékpározás és 5 km futás után az Arany Attila, Tóth Milán, Balogh Milán és Kovács Balázs alkotta kvartett ezüstérmet vehetett át.

A második helyezett csapatból Arany Attila és Kovács Balázs nem pihenhetett sokat, ugyanis néhány nappal később már a szlovák fővárosban volt ,,jelenésük”. A két fiatalember a pozsonyi Aquatlon Európa-bajnokságon is bizonyította tehetségét és jó formáját. Erős és népes mezőny vágott neki a versenynek, a junioroknál 13 ország 42 triatlonistája próbálta meg minél hamarabb teljesíteni az 1000 méteres úszást és az 5 km-es futást.

A kontinensviadal a 19 esztendős Arany Attila (képen) számára meghozta a várva várt sikert, végig az élmezőnyben haladva egészen a bronzéremig jutott. A nála két évvel fiatalabb, még ifjúsági korú Kovács Balázs az ugyancsak előkelő, ötödik helyen zárta az Eb-t. A junior lányoknál a DSC-SI versenyzője, a szintén ,,ifista” Ferenczi Nikolett óriásit küzdött, a legjobb futóidőt produkálva a hetedik helyen ért célba, míg az U23-as férfiaknál Zékány Nagy Patrik a 16. legjobb összidővel teljesítette az előírt etapot.

A jövőben újabb versenyeken szoríthatunk a debrecenieknek, hiszen friss Eb bronzérmesünk az ausztriai Kitzbühelben képviseli a magyar színeket a Triatlon Európa-bajnokságon (június 15-18.), míg az ifjúságiak Litvániában mérik össze tudásukat a kontinensviadalon (július 13-16.)Cikk nyomtatása