Komoly elismerést kapott Perényi Gabriella!

2017. 05. 30. (kedd) 21.59

A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) Elnöksége a sportágban hosszú időn keresztül végzett odaadó és áldozatos munkájáért a „Magyar Atlétika Utánpótlásáért” kitüntetésben részesítette Perényi Gabriellát, a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola atlétika szakosztályának edzőjét, a Debreceni Egyetem testnevelő tanárát, akit a díjátadó után kérdeztünk.

Gratulálok! Gondolom, nem én vagyok az első…

Nagyon szépen köszönöm, kedves vagy! Nincs jelentősége az „elsőnek”, jó érzés, hogy az ismerőseim és azok is, akiket személyesen nem is ismerek, gratuláltak…

Őszintén, volt egy-két könnycsepp?

Mondjuk, bepárásodott a szemem… Nem is magam miatt, hanem azokért a fiatalokért, akik a csoportom tagjai és ezt a díjat Nekik köszönhetem! Hisznek bennem és feltétel nélkül megteszik, amit kérek Tőlük! Ez a díj a kölcsönös bizalmunk díja!

Mi volt az első gondolatod, amikor megtudtad, hogy kitüntetnek?

Nagyon jó, felemelő érzés volt, hogy a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) Elnöksége elismeri a munkámat. Továbbá, hogy ez az elmúlt hat év nem volt hiába és következetesen tovább folytatjuk mindazt, amit elterveztünk!

Tizennyolcan részesültetek különböző elismerésekben, mennyire volt illusztris a társaság?

Végtelenül megtisztelő volt ebben a kiváló csapatban csapattársként részt venni. 37 éve a Testnevelési Főiskola ugyanezen termében kezdtem az egyetemi éveimet…Mind a mai napig elakad a lélegzetem, ha belépek a falai közé, ezért külön öröm volt számomra, hogy a díj átadására a Testnevelési Egyetemen került sor.

Az elmúlt napokban hányszor pörgött le a szemed előtt eddigi edzői pályafutásod?

Elég sokszor… bár mindezek mellett, alapjában, mindig csak előre nézek! A következő feladat a fontos!

Tudom, hogy ez egyéni díj, de vannak, akiknek mégis köszönetet mondasz?

Leginkább a családomnak, akik el tudtak/tudnak viselni… A Debreceni Egyetemnek, akik támogatják, hogy a főállásom mellett az edzői hivatásomat is gyakorolhassam. A Debreceni Sportcentrumnak, akik támogatják edzői munkámat. A tanítványaimnak, akik fel tudják venni a ritmusomat és követnek mindenekelőtt. A Magyar Atlétikai Szövetségnek, akik támogatnak és értékelik az utánpótlásért végzett munkámat. A barátaimnak, akik szurkolnak nekem.Még egyszer köszönöm Mindenkinek!!!

Kaptál egy nagy adag új impulzust?

Természetesen! Kellenek a sikerélmények, hogy az általam kijelölt úton, töretlen akarattal tovább tudjak menni. Megerősítést kaptam, hogy jó úton haladunk. A dicséret mindig új erőt ad!

Szinte nincs olyan hét, hogy ne találkoznánk a tanítványaid jó eredményeivel. Milyen a kis csoportod?

Nagyon büszke vagyok Rájuk! Mindegyik fiatalt én neveltem és szerettettem meg velük az atlétikát, ilyen szempontból egyedülállónak mondható a csoportom.  Az elmúlt évben a csoportból hat fő volt korosztályos U16–os válogatott. Remélem, hogy 2017-ben az eredményeik alapján még többen kapnak lehetőséget a válogatottságra. Célunk, hogy méltóképpen képviseljük a Debreceni Sportcentrum-Sportiskolát a szeptemberi, horvátországi U16-os Válogatott Viadalon. Jelenleg a csoportomból három sportolónak van esélye az EYOF csapatba kerülésre.

Edzőként mi az, amit mindenképp el szeretnél érni, ha lehetne egyet kívánni?

Szeretném a tanítványaimat a felnőtt korcsoportig eljuttatni és eredményes versenyzőként versenyeztetni. Mindenképpen szeretnék Olimpián résztvevő, felnőtt versenyzőket nevelni.

Úgy gondolom, ehhez megvan a szakmai tudásom, erőm, lendületem és természetesen azok a sportolók is, akikkel ezt a közös célt el tudjuk érni! Három mondat, egy gondolat….!

 

Ó Nagy FerencCikk nyomtatása