Négy érem Dubrovnikból

2017. 05. 15. (hétfő) 21.23

Az Európai Tollaslabda Szövetség az U-13-as és az U-15-ös korosztály számára rendezett versenyt a dalmát tengerparton.

A mintegy harminc ország játékosait felvonultató rangos mezőnyben kiválóan szerepelt a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola két kiválósága, Orosz Tekla és Tóth Kristóf, annak ellenére, hogy egyéniben nagyon nehéz sorsolást kaptak. Kristóf a halálcsoportba került, hiszen a kvartettből tudásuk alapján hárman is esélyesek voltak akár a fináléba kerülésre is. A DSC-SI ifjú titánja sima győzelmet aratott bolgár ellenfelével szemben, majd élvezetes, színvonalas mérkőzésen verte az oroszok legjobbját. A továbbjutásról döntő összecsapáson viszont szerb ellenfelével szemben alulmaradt, aki végül egészen a döntőig menetelt, ott azonban kikapott egy indiai sportolótól.

A két évvel fiatalabbaknál Orosz Tekla továbbjutott a csoportból, majd a topfavorit, mindkét korosztályban(!) az élen végző lengyel ellenfelével sajnos már nem bírt.

Vegyes párosban Tóth Kristóf a hajdúszoboszlói Mészáros Petrával, míg fiú párosban az érdi Kiss Kasza Miklóssal az oldalán végzett az élen, így két aranyéremmel zárta a horvátországi versenyt. Orosz Tekla is remekelt a páros számokban, vegyesben a szoboszlói Kígyós Keán, míg a leány duóban a pécsi Hart Petra társaságában állhatott fel mindkétszer a dobogó második fokára.Cikk nyomtatása