A Körmend kipipálva!

2017. 04. 10. (hétfő) 19.36

Az első meccsen elszenvedett szoros vereség után a visszavágón esélyt sem hagyott ellenfelének a Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI kadett fiú csapata az Országos Bajnokság alsóházi keresztjátékában.

1.mérkőzés

Körmendi Törpördögök – Debreceni KA-DSI   55 – 51 (18-13, 11-17, 16-10, 10-11)

DKA-DSI: Farkas Csanád 6/3, Turcsik Ágoston 7, Balázsi Soma 4, Kanyári Bence 5/3, Csikai András 8 Cserék: Neuwirth Bence 12, Kanyári Dániel 9/9, Petrikovits Norisz, Fritsch Gergő, Kanyári Kristóf, Stupek Ádám, Horai Péter.

Edzők: Kovács Balázs, Boldizsár Ferenc

Kovács Balázs: Az utolsó közös csapatedzésünk március 15-én volt. Meccsből meccsbe mentünk, amik nagyon hasznosak de energiaölők voltak, így rettentően fáradtan érkeztünk a mérkőzésre. Volt olyan aki, 18 nap alatt a 13. mérkőzését játszotta, ettől függetlenül a rossz kezdésünk (14-4 volt az ötödik percben) ellenére is nyerhető mérkőzés volt. Sikerült jól védekeznünk, viszonylag keveset hibáztunk, egyedül a lepattanóban volt hiányérzetünk a saját térfelünkön. Sajnos a támadásra nem maradt elég energiánk. Lassan és pontatlanul szőttük a támadásokat. A körülményekhez képest nem rossz az eredmény, idegenben ki lehet kapni 4 ponttal. Kicsit azért bosszúsak vagyunk, mert volt nyerési esélyünk.

 

2.mérkőzés

Debreceni KA-DSI – Körmendi Törpördögök   88 – 47 (20-3, 28-14 17-18, 23-12)

DKA-DSI: Petrikovits Norisz 8/6, Turcsik Ágoston 5, Balázsi Soma 15/3, Kanyári Bence 4, Csikai András 13 Cserék: Neuwirth Bence 27, Kanyári Dániel 9/9, Kanyári Kristóf 3/3, Fritsch Gergő 2, Stupek Ádám 2, Horai Péter, Farkas Csanád.

Edzők: Kovács Balázs, Boldizsár Ferenc

Kovács Balázs: Nagyon büszkék vagyunk kollégámmal a csapatunkra, hiszen az egész mérkőzésen rettentően fegyelmezetten, nagyon koncentráltan és igen szépen kosárlabdáztunk. A héten végre volt időnk felkészülni és az eltervezett elemeket szinte hibátlanul hajtottuk végre az első félidőben, aminek köszönhetően 9 perc után 19-0-ra vezettünk. Uraltuk a lepattanóharcot, nagyon jól védekeztünk, támadásban nagyon fegyelmezetten játszottunk. Meg volt az egyensúly a benti és a kinti játékban, továbbá 27 gólpasszt adtunk. Ennek ellenére is végig nagyon kellett koncentrálni, de ma minden játékosunk átérezte a mérkőzés tétjét, és amikor a legjobban kellett, akkor nyújtotta legjobbját. Norisz nagyon jól pótolta a meccs előtti nap lebetegedő Csanádot, Ágoston hatalmas mezőny munkát végzett és nagyon jól védekezett. Soma rettentően precízen kosarazva 15 pontig, 17 lepattanóig és 6 gólpasszig jutott, Andris uralta a légteret, kevesebb mint 20 perc alatt 13 pontig és 8 lepattanóig jutott, Kanyári Bence óriásit védekezett, Neuwirth Bence tarthatatlan volt, Kanyári Dani pedig a pontjai mellé nagyon jó védőmunkát is beletett a közösbe. A padról érkező további játékosok pedig ott tudták folytatni, ahol a csapattársaik abbahagyták.

Nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy  idáig eljussunk és ma a befektetett munka visszaköszönt, de még nem dőlhetünk hátra. Már „csak” egy lépésre vagyunk a célunk elérésétől, amiért tovább dolgozunk. Nekünk edzőknek és a játékosainknak is nagyon jól esett, hogy ennyi edző és játékos kijött a mérkőzésünkre és szurkolt nekünk, ezúton is köszönjük és mindent elkövetünk a végső párharc megnyeréséért az országos döntőbejutásért.

Továbbjutó: Debreceni KA-DSI 139 – 102-es összesítéssel.Cikk nyomtatása