Nehéz hétvége után

2017. 04. 03. (hétfő) 15.10

Pontokat veszített, de megtartotta veretlenségét a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola U-15-ös labdarúgó csapata.

Nem várt könnyű fellépés játékosainkra Tarpán, hiszen a hazaiak mindkét korosztályban (U-14, U-15) a dobogóért harcolnak. Az előzetes várakozások beigazolódtak, habár Selyem Nándor együttese 10 perc elteltével már 2-0-ra vezetett, a szünetre mégis döntetlennel vonultak pihenni a csapatok. A második játékrész hajrájában szerencsére Szutor Tamás ismét megvillant, így U-14-es együttesünk nagyon értékes három ponttal gazdagodott.

Az egy évvel idősebbeknél - ugyanebben a párharcban - a rangadón pontosztozkodás született, ettől függetlenül a DSC-SI még mindig négy egységgel többet gyűjtött, mint a közvetlen üldöző Kisvárda gárdája.

A hazai közönség előtt pályára lépő két idősebb korosztályú csapatunktól a győzelmet vártuk a Hajdúböszörmény ellen, de Benczik Zsolt tanítványai a vezetés ellenére pont nélkül maradtak, míg az U-17-esek Arany Máriónak a hajrában szerzett góljával egalizáltak.

A futsal bajnokság alsóházi rájátszásában Gyöngyösön vendégeskedtek Arany Lászlóék, akik félidőben még vezettek, de a végén a hazaiak örülhettek. A megyei bajnokságban most sem maradt el a DSC-SI siker.  

 

Eredmények:

20. forduló

U-14 II. osztály Észak-Kelet:

Tarpa - DSC-SI 2 – 3 (2-2)

Gólszerző: Szutor Tamás (2), Murányi Sándor (öngól)

Edző: Selyem Nándor

Értékelés:,, Egy jó csapattal találtuk magunkat szembe, mégis magabiztos győzelmet arathattunk volna. Az első félidőben simán eldönthettük volna a mérkőzést, hiszen két gólunk mellett hatszor álltunk a kapussal szemben, és amikor ilyenkor lenni szokott az ellenfél talált két gólt és így kiegyenlített. A második félidőben ki-ki mérkőzést játszottunk melynek a végén mi szereztük meg a győztes találatot!”

 

U-15 II. osztály Észak-Kelet

Tarpa - DSC-SI 2 – 2 (1-2)

Gólszerző: Asztalos Márton, Spitzmüller Levente

Edző: Jankovics Sándor

Értékelés:,, A 16 ukrán játékossal kiálló Tarpával foghíjas, sok beteget és sérültet nélkülöző csapatom kiválóan helyt állt, remek mérkőzést vívtunk a rangadón, így továbbra is veretlenül állunk a bajnokság élén.”

 

21. forduló

U-17 III. osztály Észak-Kelet:

DSC-SI - Hajdúböszörmény 1 – 1 (0-0)

Gólszerző: Arany Márió

Edző: Szabó János

Értékelés:,, Az első negyedóra után látható volt, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz a mai mérkőzésen. Az ellenfelünk rendkívüli módon felszívta magát erre az összecsapásra a csapatom pedig elhitte, hogy jönni fog magától a győzelem. Ennek ellenére 0:0-ás állásnál nekünk volt három ajtó-ablak helyzetünk, amiből sajnos egyet sem sikerült értékesíteni. A labdarúgás törvénye pedig büntetett és egy pontrúgás után a vendégek szerezték meg a vezetést. Ekkor görcsösen mentünk előre az egyenlítésért, ami végül sikerült is, de a mai meccsen nem érdemeltünk győzelmet.”

 

U-19 III. osztály Észak-Kelet:

DSC-SI – Hajdúböszörmény 2 – 4 (1-2)

Gólszerző: Somogyi Mihály Olivér, Soltész Dominik

Edző: Benczik Zsolt

Értékelés:,, Az elmúlt hetek jó játéka nem párosult eredményességgel, ezért mindenképp azt vártam a csapattól, hogy gólra törő és felszabadult játékot mutassanak. Magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, nagy mezőnyfölényben játszottunk és egy pontrúgás után a vezetést is megszereztük. Meg kellett volna nyugodnunk, de a tavaszra jellemző egyéni hibákból felhoztuk az addig passzív ellenfelet és így hátránnyal mentünk a szünetre. A második félidőben nem tudtunk ritmust váltani, egy szétesett csapat benyomását keltettük, megérdemelt vereséget szenvedtünk.”

 

U-14-es Megyei Bajnokság

DSC-SI (U-13)   - Téglás 3 – 0  (1-0)

Gólszerző: Pelles Gábor (2), Rizán Zsombor

Edző: Zolnai Lajos

 

Futsal NB II Keleti csoport - Alsóház

Gyöngyösi SE - DSC-SI 4-3 (1-2)  

Gólszerző: Arany László, Tóth Attila, Molnár Bálint

Edző: Balogh József

Értékelés: ,, Az első félidőben védekezésben nem voltunk elég fegyelmezettek, amit lelkesedéssel sikerült egyensúlyozni. Kontrából több ziccert is kialakítottunk, amiket ismét sikerült kihagynunk. A második félidőben ránk erőltette akaratát a hazai csapat. Határozottabban és erőszakosabban kellett volna játszanunk. Kiegyenlítettebb második félidő után sajnos nem sikerült pontot illetve pontokat szerezni!”Cikk nyomtatása