Az utolsó negyedben fordítottak Szegeden

2017. 03. 10. (péntek) 11.18

Idegenbeli győzelmével továbbra is százszázalékos mérleggel vezeti az Alsóházi Play-Off Keleti csoportját a DKA-DSI fiú kadet kosárlabda csapata.

SZEDEÁK „A” – DKA-DSI „A”  54 – 57 (13-19, 19-10, 14-11, 8-17)

DKA-DSI: FARKAS CSANÁD 6/6, Turcsik Ágoston 4, Kanyári Bence 2, BALÁZSI SOMA 10, CSIKAI ANDRÁS 19 Cserék: Neuwirth Bence 12, KANYÁRI DÁNIEL 2, Kanyári Kristóf 2, Horai Péter -, Stupek Ádám -, Petrikovits Norisz -, Fritsch Gergő -.

Edzők: Kovács Balázs, Boldizsár Ferenc

Kovács Balázs: Ebben a szakaszban minden mérkőzés ki-ki mérkőzésnek számít, és aki idegenben nyerni tud, az nagyot léphet a továbbjutás felé. Ezzel az útravalóval indultunk Szegedre, tudtuk, hogy nagyon fontos mérkőzés következik. Ennek megfelelően nagyon koncentráltan és fegyelmezetten kosárlabdáztunk az első nyolc percben, amikor sikerült 17-7-re meglépnünk. Ezután támadásban torpantunk meg, és saját csapattársaink helyett, az ellenfél játékosainak adtunk sorba gólpasszokat. A második negyed végén sikerült ismét megtalálni a ritmusunkat, így újra egál közelébe értünk. A harmadik negyedben egyből egy triplával indítottunk, de ezt követően egy öt perces gólcsend következett. A védekezésünket rendbe raktuk, de támadásban még mindig nem találtuk a rést a szegedi pajzson. A negyedik negyedben végre sikerült lejátszani a játékainkat és megtalálni a belső pozíciókat, és a trapézból 14 pontot szerezve egy perccel a vége előtt sikerült átvenni a vezetést és higgadt, taktikus végjátékkal megőrizni előnyünket.

Nagyon fontos meccset nyertünk a csoportban legerősebb ellenfelünk otthonában. Nehéz mérkőzés volt, hiszen Jurák Boti januári sérülését követően ma Kanyári Dani is csak egy percet bírt sérülten, ellenben a végjátékban megsérülő Farkas Csanád helyett beállva, hideg kézzel értékesítette a kiharcolt két büntetőt, ezzel három pontra növelve előnyünket és kialakítva a végeredményt. Csikai Andris végre nagyon aktív és magabiztos volt a gyűrű alatt. Jól találta meg a helyzeteket és jó százalékkal is értékesítette azokat. Balázsi Soma 10 pontja mellé 14 lepattanót és 7 kiharcolt faultot gyűjtött és védekezésben végzett kimagasló munkát, míg Neuwirth Bence ponterősségével vitte előre a csapatot, Farkas Csanád pedig nyerőembernek bizonyult. Hatalmas győzni akarásával, extra passzaival, 8 gólpasszával, két kulcsperiódusban dobott hárompontosával, fontos labdaszerzésével és a végjátékban mutatott taktikusságával igazi vezérként győzelemre irányította a csapatot.

Igazi csapatként sikerült nyernünk. Mindenki a legjobbkor tett hozzá valami pluszt, amivel sikerült ismét vert helyzetből fordítanunk Szegeden. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez! A sérülteknek ezúton is jobbulás kívánok! Március 9-én ünneplő játékosunknak, Csanádnak pedig ezúton is boldog születésnapot kívánunk!Cikk nyomtatása