Debreceni parádé Lubinban

2017. 02. 20. (hétfő) 14.02

Bombaformában versenyzett a lengyel U-17-es Nemzetközi bajnokságon a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola tollaslabdázója Szoták Kitti, aki aranyéremmel térhetett haza.

A felnőtt Vegyes Csapat Európa-bajnoksággal egy időben és helyszínen rendezték meg a korosztályos tornát, ahol a DSC-SI színeit Szoták Kitti és Ombódi Leila képviselte. Az Európai Tollaslabda Szövetség által szervezett körverseny sorozat lubini állomásán 3-3 sikerrel kezdtek a cívisvárosi lányok a 64-es főtáblán.

A 32 között Kitti legyőzte a verseny egyik nagy esélyesét, a legjobb orosznak számító Olga Kulkovát, míg Leila két, közel 50 perces három játszás mérkőzést nyert meg. A nyolc között Ombódira az első helyen kiemelt szerb Marija Sudimac várt, aki megállította a DSC-SI sportolójának menetelését, így végül eddigi legjobb nemzetközi szereplését bemutatva a hatodik helyen végzett.

Szoták Kitti viszont tovább remekelt, először a szintén nagy favorit cseh Hadackova ellen küzdött óriásit, hiszen szett hátrányból, három meccslabdát hárítva fordította meg a találkozót (13/21, 23/21, 21/8), majd az elődöntőben a hazaiak versenyzőjénél, Anna Dudanal bizonyult jobbnak (21/13, 22/20).

A fináléban a – verseny első kiemeltjét búcsúztató- fehérorosz Anastasia Khomich várt rá, de a hatodik helyen rangsorolt Szoták végig vezetve, két szettben diadalmaskodott (21-15; 21-19).

Érdekesség, hogy a bajnokságon öt számból négyet megnyerő orosz hegemóniát egyedül Szoták Kittinek sikerült megtörnie, aki Ombódi Leilával ismét bebizonyította, hogy korosztályukban a meghatározó európai játékosok közé tartoznak.Cikk nyomtatása