A felsőház küszöbén

2017. 01. 09. (hétfő) 21.26

Habár az első negyed után még hátrányban volt, a végén kiütéses győzelmet aratott a fővárosban a Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI csapata a Kiemelt Kadett Bajnokság aktuális fordulójában.

Zsíros Akadémia – Debreceni KA-DSI „A” 54 – 82 (21-18, 7-22, 8-19, 18-23)

DKA-DSI: Jurák Botond 5, Turcsik Ágoston 6/3, Balázsi Soma 18/6, Fritsch Gergő 2, Csikai András 20 Cserék: Kanyári Dániel 15/9, Neuwirth Bence 10, Kanyári Bence 6, Kanyári Kristóf -, Petrikovits Norisz -, Horai Péter -.

Edzők: Kovács Balázs, Boldizsár Ferenc

Kovács Balázs: A „téli szünet” utáni első bajnoki mérkőzésre utaztunk Budapestre egy nagyon fontos mérkőzésre egy jó ellenfél ellen. Betegség miatt Csanádra nem számíthattunk így a kezdő csapaton is változtattunk egy kicsit, ami végül is jól sült el. A mérkőzés elején kicsit kapkodtunk és elsősorban védekezésben hoztunk rossz döntéseket, de a támadó játékunk már ekkor is jól működött. Az első negyed után rendeztük a sorokat és félidőre sikerült egy magabiztos előnnyel zárnunk. Ezt a második játékrészben fokozatosan növeltük, kézben tartva a mérkőzést. Több nagyon jó egyéni teljesítmény volt és a 2. és 3. negyedben a csapatvédekezés is rendben volt. A lepattanózásban sikerült komoly fölényt kiharcolni, valamint a második félidőre az eladott labdák számát is a felére csökkentettük, így nagy lépést tettünk a felsőházba jutás felé. Jurák Boti magabiztosan irányított, 11 gólpasszig jutott, Ágoston jól védekezett és megbízható volt. Soma megtalálta a támadás ritmusát és távolról is eredményes volt, Andris uralta a gyűrű alatti területet támadásban és védekezésben is, Kanyári Dani kiválóan szállt be a padról 1 rontott dobással 15 pontig jutott és mellette 5 labdát is lopott, a két Bence pedig támadásban és védekezésben is eredményesen segítette a csapatot. Most már gőzerővel készülhetünk a hétvégi Honvéd elleni hazai rangadóra, ahol győzelem esetén bebiztosíthatnánk a felsőházi szereplést.Cikk nyomtatása