Sima győzelmekkel indítottak a serdülő lányok

2016. 10. 11. (kedd) 11.14

A DKA-DSI kosarasai az alapszakasz első fordulójában Miskolcon léptek pályára.

DKA-DSI – DVTK ÉLKSK/C 108-30 (27-8, 26-9, 29-5, 26-8)

DKA-DSI: Szabó Csenge 19, Herdon Anna 14, Jankó Dóra 12, Horváth Petra 10, Szabó Zita 10, Kőrösi Réka 8, Taricska Bia 8, Papp Nelli 8, Szima Petra 6, Mondl Petra 6, Csorba Zsuzsa 5, Gyarmati Lotti 2

Fodor Péter: Ez volt az első tétmérkőzése a csapatnak, ami azt jelentette, hogy az edzéseken tanultakat és gyakoroltakat itt lehetett először élesben kipróbálni. Elsősorban a védekezést akartuk megnézni, ami a kevés kapott pont alapján jól működött. Támadásban egyelőre az egyéni megoldásokat, a két ember kapcsolatát használtuk és az ehhez való alkalmazkodást, helyezkedést néztük meg. Mindenkit tudtunk használni és valamennyi pályára lépő jól teljesített.

MVSI Vadmacskák – DKA-DSI 36-75 (8-16, 8-19, 10-16, 10-24)

DKA-DSI: Horváth Petra 14, Herdon Anna 12, Csorba Zsuzsa 11/3, Szabó Zita 11, Papp Nelli 11, Kalmár Eszter 7, Kőrösi Réka 6, Jankó Dóra 2, Szima Petra 1.

Fodor Péter: Az elsőnél lényegesen erősebb csapat ellen is jól működtek az előző meccsen kipróbált dolgok. Jól védekeztünk a saját embereken, pedig itt már jó egyéni képességű ellenfelekkel találkoztunk. Jól alkalmaztuk a megengedett segítéseket is. Sokkal jobban éreztük már a védésből támadásba való átmeneteket, szép emberfölényes helyzeteket dolgoztunk ki, jól találtuk meg egymást a jobb helyzetekben. Értékes és szép győzelmet arattunk! 

Összegezve elmondhatom, hogy a torna előtt nem volt még mérkőzésünk, ezért kíváncsian vártuk az első éles meccshelyzetekben mit kapunk vissza abból, amivel az edzéseken foglalkoztunk. Örömünkre szolgál, hogy az ellenfelek játékerejétől függetlenül szépen teljesítettek a lányok. Alakul a csapatszellem is, jól működtünk csapatként. Az volt a célunk, hogy a két mérkőzésen minden velünk edző játékos pályára léphessen, ami megtörtént. Igyekeztünk mindenkinek nagyjából azonos lehetőséget adni időben, ezt is sikerült megvalósítani. Ez volt az első lépés, bizonyára a következők nehezebbek lesznek, de tudunk és fogunk is még fejlődni. Gratulálok a lányoknak.Cikk nyomtatása