Győzelemmel kezdtek a serdülők

2016. 05. 26. (csütörtök) 17.09

Az első negyed után még döntetlenre álltak a felek, a vége azonban sima 28 pontos DKA-DSI siker a Sopron ellen a debreceni Nemzeti Fiú Serdülő Kosárlabda Bajnokság nyitónapján.

Nagyon idegesen kezdte a találkozót házigazda, sorra hagyták ki a könnyebbnél könnyebb helyzeteket. Sokáig mindkét gárda csak büntetőből volt eredményes, az első mezőnykosarat Somi Miklós triplája jelentette a hatodik percben (6-5), de rögtön jött a soproni válasz Csátaljai Barna révén. A rengeteg eladott labdát és kihagyott ziccert a vendégek edzője elégelte meg hamarabb, s magához rendelte övéit. Az időkérés inkább a debrecenieknek kedvezett, az utolsó percben a vezetést is sikerült átvenniük (11-10), végül döntetlennel zárult a meglehetősen alacsony színvonalú játékrész.

A sorcsere után Neuwirth Bence rögtön egy 2+1-es akcióval jelentkezett, de a soproniak is megkezdték a pontgyártást. Sokáig a Gászner Flórián vezette vendégek voltak előnyben, ám a hajrában Kalmár nagyszerű betörése után már a DSI vezetett (30-29). Az utolsó percekben még egy lapáttal rá tudott tenni a Debrecen, és Stupek kettesével nyolc pontos fórral mehettek a nagyszünetre.

A második félidőt álomszerűen kezdte a Cserfalvi legénység, egy 10-0-s rohanás után időt kért Bali Ádám (50-32), de fiai továbbra sem találták az agresszív debreceni védekezés ellenszerét. Neuwirth a folytatásban is ellenállhatatlan volt, ráadásul kis túlzással az összes létező lepattanó az ő kezében kötött ki. A vendégek elsősorban büntetőkből voltak eredményesek, de a differencia így is húsz pont fölé nőtt a negyed végére (62-41). A záró játékrészre már nem sok izgalom maradt, az addig kevesebbet játszók is lehetőséget kaptak. A különbség a végére tovább nőtt, de a debreceni győzelem ilyen arányban is megérdemelt.

A DKA-DSI pénteken 9 órától játssza a következő meccsét az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban, az ellenfél a Zsíros Akadémia Kőbánya csapata lesz.

 

Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI – Soproni Sportiskola 79-51 (13-13, 27-19, 22-9, 17-10)

DKA-DSI: Danyi -, Horai 8, Nemes 8, Somi 8, Varga 6 Petrikovits 1, Sass 1, Czeglédi 3, Kalmár 4, STUPEK 10, NEUWIRTH 28.

Sopron: Graf -, Meszlényi -, Csendes -, Schöll 6, Balogh -, Bella -, Simon 4, Tabajdi 3, Vámosi 3, GÁSZNER 15, Hajnal 1, CSÁTALJAI 19/3.

 

Értékelés:

Cserfalvi István: Nehezen indult a mérkőzés, de úgy éreztem, hogy egy ilyen rossz kezdés után meg lesz a mérkőzés, mivel ennél csak jobban lehet játszani. Szerencsére ez be is jött, gratulálok a fiúknak.

Bali Ádám: Az első félidőben nem támadtunk rosszul, és a védekezésünk is összeállt, de a második játékrészre úgy jöttünk ki, hogy tele volt a gatya. Sok támadólepattanót engedélyeztünk a Debrecennek, ez volt a vesztünk.Cikk nyomtatása