Az ország legjobb serdülő kosarasai Debrecenben

2016. 05. 25. (szerda) 08.18

A Kadett Bajnokság fináléja után, május 26-29. között újabb országos korosztályos döntőnek ad otthont az Oláh Gábor utcai Sportcsarnok.

A Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI együttese imponáló játékkal, veretlenül jutott be a cívisvárosi rendezésű döntőbe. A nyolccsapatos tornán a hazaiak a Soproni Sportiskolával, a MAFC Kosársulival és a Zsíros Akadémia Kőbányával kerültek egy csoportba, míg a másik kvartettet a Budapesti Honvéd, a Szombathelyi Kosárlabda Akadémia, a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia és a Vasas Akadémia Alkotják. A DKA-DSI U14-es serdülőcsapata idősebb társaihoz hasonlóan érmes reményekkel vág neki a négynapos tornának.

Cserfalvi István a debreceniek vezetőedzője a torna előtt elmondta: ,,Ebben a szezonban a Sopronon kívül már mindenkivel találkoztuk a selejtezők során, és eddig nem találtunk legyőzőre. A nemzetközi EYBL sorozatban is kivétel nélkül megvertük az összes magyar ellenfelünket, így bizakodva várom a döntőt, bár az országos nyolcas döntő teljesen más lesz, mint a selejtezők, sokkal nehezebb összecsapásokra számítok. Az első három selejtező mind a kilenc mérkőzését megnyertük, így már bejutottunk a fináléba. Az utolsó négyes torna arról döntött, hogy hányadik helyen jutunk a döntőbe, s mivel itt is legyőztük az ellenfeleinket, így első kiemeltként kvalifikáltuk magunkat. A tornára nem érdemtelenül jutott be egyik csapat sem, itt már csak erős ellenfelekkel találkozunk majd. Vannak együttesek, akik erősödtek évközben, a Dávid Kornél Akadémia például igazolt egy két méter feletti külföldi centert, aki már az U16-os korosztályban is a csapata meghatározó játékosa volt. Év elején a nyolc közé jutás volt a cél, de úgy gondolom, hogy most már bátran reménykedhetünk a négy közé jutásban, ahol már bármi megtörténhet. Ha ez sikerülne, akkor mindenképp szeretnénk egy érmet szerezni.” –zárta gondolatait a tapasztalt szakember.

 

A torna menetrendje:

Csütörtök:

9:00 Vasas Akadémia – Szombathelyi Kosárlabda Akadémia

11:00 Dávid Kornél KA – Budapesti Honvéd

13:00 Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI – Soproni Sportiskola

15:00 MAFC Kosársuli – Zsíros Akdémia Kőbánya

17:30 Vasas Akadémia – Budapesti Honvéd

19:30 Szombathelyi Kosárlabda Akadémia – Dávid Kornél KA

 

Péntek:

9:00 Zsíros Akadémia Kőbánya – Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI

11:00 MAFC Kosársuli – Soproni Sportiskola

13:00 Budapesti Honvéd – Szombathelyi Kosárlabda Akadémia

15:00 Dávid Kornél KA – Vasas Akadémia

17:00 Soproni Sportiskola – Zsíros Akadémia Kőbánya

19:00 Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI – MAFC Kosársuli

 

Szombat:

10:00 keresztjáték 5-8.

12:00 keresztjáték 5-8.

14:00 keresztjáték 1-4.

16:00 keresztjáték 1-4.

 

Vasárnap:

9:00 7. helyért

11:00 5. helyért

13:00 3. helyért

15:00 1. helyértCikk nyomtatása