Ezüstös lányok, bronzos fiúk

2016. 04. 18. (hétfő) 21.27

Két-két ezüst- és bronzérmet szereztek a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola tollaslabdázói az U-15-ös magyar bajnokságon.

A budapesti versenyen egyéniben Szoták Kitti a második helyen végzett, miután a döntőben vereséget szenvedett a korosztályos Európa-bajnokságon ezüstérmes szegedi Sándorházi Vivientől.  Kitti párosban is eljutott a fináléig, de Ombódi Leilával az oldalán három játszmában alulmaradtak a Varga Boróka, Kiss Fanni Dóra duóval szemben.

A fiúknál az újdonsült diákolimpiai bajnok Kiss Bence ismét közel állt a bravúrhoz. Az elődöntőben óriási meccset vívott Nagy Mártonnal, de a harmadik, döntő szettet az első helyen kiemelt seregélyesi fiatalember bírta jobban, 25-23 oda. A bronzérem értékét növeli, hogy a DSC-SI játékosa a nyolcaddöntőben az U-15-ös Eb-t is megjárt szegedi Pápai Bencét búcsúztatta.

A párosok mezőnyében a még csak 12 éves debreceni Tóth Kristóf az érdi Kiss Kasza Miklóssal karöltve állhatott fel a dobogó harmadik fokára, miután csapattársa, Kiss Benjamin sérülés miatt nem tudott elindulni az országos bajnokságon.

 

 

Eredmények:

Leány egyéni:          2. Szoták Kitti

                               5. Ombódi Leila

 

Fiú egyéni:               3. Kiss Bence

                               5. Tóth Kristóf

 

Leány páros:            2. Szoták Kitti, Ombódi Leila

 

Fiú páros:                 3. Tóth Kristóf, Kiss Kasza Miklós (Érdi VSE)                          

 

 

 

       Cikk nyomtatása