5 érem a Tisza-partjáról

2016. 04. 11. (hétfő) 17.50

Kiss Bence bravúrt bravúrra halmozott a Tollaslabda Országos Diákolimpiai Döntőn.

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola 18 versenyzővel vágott neki a szegedi döntőnek, ahol hat korcsoportban avattak bajnokot (U-9, U-11 U-13, U-15 U-17- U-19). A cívisvárosi fiatalok jól teljesítettek, 2 arany-, 2 ezüst- és 1 bronzéremmel tértek haza.

Az U-13-as korosztályban, egyéniben már az aranycsata előtt eldőlt a debreceni siker, hiszen Tóth Kristóf és Kiss Benjamin vívta a már-már megszokott házi döntőt, ami ezúttal előbbi sikerét hozta. A két évvel idősebbeknél a remek napot kifogó Kiss Bence (fotó) meg sem állt a dobogó legfelső fokáig. A DSC-SI tollaslabdázója felborítva a papírformát két olyan ellenfelet is legyőzött, akik ellen pályafutása során még nem sikerült diadalmaskodnia. Az első helyen kiemelt seregélyesi Nagy Márton, és az U-15-ös Európa-bajnokságon is résztvevő szegedi Pápai Bence egyaránt három szettben maradt alul a debreceni fiatalemberrel szemben, aki a bajnoki címe mellé a Csernyi János „örökös magyar bajnokunk” által felajánlott különdíjat is megkapta.

Szintén ebben a korosztályban, a lányoknál Szoták Kitti ezúttal visszafogottabb játékkal a bronzéremig jutott, az elődöntőben az U-15-ös kontinensviadalon egyéniben második Sándorházi Vivien bizonyult jobbnak.

Az U-17-es ,,B” korcsoportban Lakatos Áron öt győzelme és egy veresége után ezüstérmet vehetett át.

Eredmények:

U-13 korosztály:

Fiú egyéni:                  1. Tóth Kristóf

Fiú egyéni:                  2. Kiss Benjamin

 

U-15 korosztály:

Fiú egyéni:                  1. Kiss Bence

Leány egyéni:              3. Szoták Kitti

                                  5. Ombódi Leila

 

U-17 korosztály „B” kategória:

Fiú egyéni:                  2. Lakatos ÁronCikk nyomtatása