Az öreg kontinens elitjében

2016. 02. 23. (kedd) 19.41

A kazanyi U-15-ös Tollaslabda Európa-bajnokságon párosban egészen a negyeddöntőig jutott Szoták Kitti és a szegedi Sándorházi Vivien.

A korosztályos versenyen (2016. február 16-21.) a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola tehetsége egyéniben 1-1 győzelemmel és vereséggel zárt.  A nyitómeccsen a lett Liana Lencevicaval játszott, akit két játszmában legyőzött. A következő körben a francia Romane Cloteaux-Foucault ellen viszont három szettes, nagy csatában alulmaradt.

Az Eb-n történelmi tettet hajtott végre Sándorházi Vivien. Kitti páros társa első magyar utánpótlás játékosként bejutott az egyéni verseny fináléjába, ahol sajnos a dán Mathilde Cramer Ahrens jobbnak bizonyult.

Lányaink párosban a nehéz sorsolás ellenére közel álltak ahhoz, hogy érmet szerezzenek. Első találkozójukon a házigazda orosz duót sikerült szett hátrányból fordítva legyőzni. Ugyanez a forgatókönyv ismétlődött meg a harmadik helyen kiemelt holland páros ellen, annyi különbséggel, hogy itt a döntő játszmában esélyt sem hagytak ellenfelüknek. Az elődöntőbe jutásért a skótok ellen egy végletekig kiélezett meccsen búcsúzott az Eb-től a magyar páros.  

Szoták Kitti végig jó játékot nyújtva ismét bizonyította, hogy a honi tollaslabda sport egyik legnagyobb ígérete. A már a felnőttek között is bemutatkozó, korosztálya egyik legjobbjának számító debreceni lány egy évvel ezelőtt jutott el egyáltalán oda, hogy nemzetközi versenyeken, elsősorban a környező országokban megmutassa tudását. A jövő, több mint biztató!

A fotón Szoták Kitti Carolina Marin világbajnokkal.

 

 

Eredmények:

 

Egyéni:

Szoták Kitt –      Liana Lencevica ( lett )                         21/15, 21/15

                         Romane Cloteaux-Foucault ( francia )   16/21, 21/19, 18/21

               

Döntő:

Sándorházi Vivien – Mathilde Cramer Ahrens (dán)       16/21, 16/21

 

Páros:

Szoták Kitt, Sándorházi Vivien -                Vilena Asfaddierova, Anastasia Pustinskaia ( orosz )

                                                              17/21, 21/13, 21/19

                                              -               Cera Samuels, Meike Versteeg  ( holland )

                                                               20/22, 21/15, 21/6

Negyeddöntő:                           -               Rechel Cameron, Rechel Sugden ( skót )

                                                               19/21, 20/22Cikk nyomtatása