Ez Debrecen! 7 érem az Aquatlon OB-n

2015. 05. 12. (kedd) 10.00

Az éremtáblázaton és a pontversenyben is az élen végeztek a Debreceni Sportcentrum – Sportiskola versenyzői a Sport XXI. Aquatlon Országos Bajnokságon
 Triatlon     2015-05-12Triatlon

Az éremtáblázaton és a pontversenyben is az élen végeztek a Debreceni – Sportiskola versenyzői a Sport XXI. Aquatlon Országos Bajnokságon.

45 egyesület 507 versenyzője vett részt a vasárnapi debreceni versenyen, ahol a 8-14 éves gyerekek korosztálytól függően 100-500 métert úsztak, majd ezt követően 1000-3000 métert futottak. A legkisebbek napsütésben, az idősebbek szakadó esőben fejezték be a versenyt, ahol a DSC-SI fiataljai 3 arany-, 2 ezüst és 2 bronzérmet szereztek.

Az újonc II. lány korcsoportban taroltak a cívisvárosiak, a Jánossy Fanni, Pál Adél, és Dobi Lili alkotta triumvirátus óriási fölénnyel nyerte meg a csapatversenyt, egyéniben pedig az előbb említett sorrendben sajátították ki a dobogót.

Ugyanebben a korcsoportban a fiúk is kitettek magukért, a 10-11 évesek mezőnyében a Pál Vince, Kelemen Dominik, Gut Gábor fémjelezte társaság nem engedte ki a kezéből az aranyérmet. A serdülő fiúk kategóriájában a 15 éves Kovács Balázs szaporította tovább a hazai érmek számát, aki mindössze 5 másodperccel maradt el a győztestől.

Hasonlóképpen járt az újonc I. lányok mezőnyében Pusztai Dóra, a DSC-SI tehetsége 2.8 mp-re!!! volt az ezüstéremtől, de meg kellett elégednie a bronzéremmel, ami a 40 fős mezőnyben nagyszerű eredmény.

Az OB után Pap Zsolt, a DSC-SI Triatlon szakosztályvezetője a következőképpen értékelt: ,,- Elégedett vagyok az eredményekkel, nekünk hazai közönség előtt kötelező volt jól szerepelni, hiszen évek óta mi végzünk az összetett első helyén. A verseny kiegyensúlyozottságát jelzi, hogy a 16 elsőségen, 12 egyesület osztozott. Külön öröm, hogy triplázni csak mi tudtunk. Az érmet nyert versenyzőink mellett kiemelném még Ferenczi Nikolett és Jánossy Márton 4. helyét, akik mindössze egy hajszálnyival csúsztak le a bronzéremről. Keményen dolgozunk tovább, mert nyakunkon a Tiszaújvárosi Triatlon Fesztivál május 23-24-én,ahol szombaton a triatlon klubcsapat bajnokságé, vasárnap pedig az egyéni versenyzőké lesz a főszerep” - fejezte be gondolatait a szakosztályvezető.

Gratulálunk!

Fotók:Derencsényi István (haon.hu)

 

   

 Cikk nyomtatása