Túl az „első” versenyen

2014. 05. 21. (szerda) 10.00

Összességében jól sikerült Pocsai Balázs visszatérése 00:58:30.6-os idővel a 28. helyen zárt a pozsonyi Európa Kupán Pocsai Balázs. A DSC-SI triatlonistája másfél év kihagyás után versenyzett újra, s a beszámolók szerint kifejezetten jól úszott, ám például a depózással akadtak gondjai. A versenyzőknek egyébként nagyon nehéz dolguk volt, miután az esőzések miatt óriási víz állt a pályán, bringával például estek-keltek a sprinttáv résztvevői.
 Triatlon     Triatlon

Összességében jól sikerült Pocsai Balázs visszatérése

00:58:30.6-os idővel a 28. helyen zárt a pozsonyi Európa Kupán Pocsai Balázs. A DSC-SI triatlonistája másfél év kihagyás után versenyzett újra, s a beszámolók szerint kifejezetten jól úszott, ám például a depózással akadtak gondjai. A versenyzőknek egyébként nagyon nehéz dolguk volt, miután az esőzések miatt óriási víz állt a pályán, bringával például estek-keltek a sprinttáv résztvevői.

Pocsai Balázs így összegezte a hétvégi versenyt: „- Rég izgultam ennyire versenyen, talán 13 éves koromban. Hosszú volt ez a kihagyás, és elszoktam úgymond a versenyzéstől. Ráadásul rögtön egy nagyobb versennyel, Európa Kupával kezdtem. Az úszás nagyon jól ment, még úgy is, hogy nem voltam annyira agresszív úgymond a többiekhez képest. Elég durva időjárás volt, iszonyatosan rossz volt az út minősége. A víz miatt a gödröket sem lehetett látni, így a kelleténél jóval óvatosabb is voltam a kerékpározás alatt. A bringa jól ment erőnlétileg, de a rossz út miatt nem mertem bemenni a boly közepébe, nem is tudtam igazából jól helyezkedni. A mezőny végén tekertem. Mire leszálltam a bicikliről, az elején már 15-20 másodperce futottak. A futásban úgy éreztem, hogy jól haladok. Nagyjából ugyanannyi időt mentem, mint az utolsó versenyemen, Tiszaújvárosban. Ez azért nagyon biztató és a lábam teljesen rendben volt. Az úszás után olyan 8-10 másodperccel lassabban depóztam, mint kellett volna és emiatt lemaradtam a szökevénybolyról. Itt az volt a gond, hogy nem igazán gyakoroltam előtte a neoprén levételt, és hát hiányzott most a rutin. Összességében nem volt ideális a verseny, nálam például a neoprén nem számít annyira, mert ugyanazt az iramot tudom úszni neoprén nélkül is, míg a kevésbé jó úszóknál azért sokat segít. A végén elég nagy futóverseny alakult ki, ami megint nem nekem kedvezett. Ezek miatt is gondolom azt, hogy ez a 28. hely nagyon jó.”

Balázs a hétvégén francia együttesével vesz részt egy csapatversenyen. Ott - ahogy ő fogalmaz - „úszó és a biciklis ember” lesz.

   

 Cikk nyomtatása