Helytálltak sportolóink a Triatlon Eb-n

2014. 07. 02. (szerda) 10.00

Újabb, versenyekkel teli időszakon vannak túl a Debreceni Sportcentrum – Sportiskola triatlon szakosztályának tagjai. Június harmadik hétvégéjén Kitzbühel adott otthont a Triatlon Európa Bajnokságnak a festői Tirolban. A különböző korosztályokban és kategóriákban több mint háromezer résztvevő mérettette meg magát a négy versenynapon. A DSC-SI triatlon szakosztályát három versenyző képviselte.
 Triatlon     Triatlon

Újabb, versenyekkel teli időszakon vannak túl a Debreceni Sportcentrum – triatlon szakosztályának tagjai. Június harmadik hétvégéjén Kitzbühel adott otthont a Triatlon Európa Bajnokságnak a festői Tirolban. A különböző korosztályokban és kategóriákban több mint háromezer résztvevő mérettette meg magát a négy versenynapon. A DSC-SI triatlon szakosztályát három versenyző képviselte.

Dévay Márk a juniorok Európa-bajnoki futamán (73 induló közül) figyelemre méltó úszásával hívta fel magára a figyelmet, hiszen 6 másodperccel a többiek előtt elsőként futott ki a vízből. A kerékpározás során a fiatalok egy negyvenfős bolyban tekertek, végül Márk a 20. helyen, Zékány-Nagy Patrik pedig a 45. helyen végzett. Felnőtt kiválóságunk, Pocsai Balázs hosszú kihagyás után újra olimpiai távon versenyzett és 69 indulóból a 47. helyen ért célba.

Az Eb kísérőprogramjaként rendeztek meg egy nemzetközi gyermekversenyt, amelyen Dévay Zsombor az 1999-2000-ben születettek viadalán 2. helyezést ért el.

A részletes eredménylista és a juniorokról készült videó az alábbi linkeken érhető el: http://www.triathlon.org/results/result/2014_kitzbuehel_etu_triathlon_european_championships/264374 http://www.triathlon.org/results/result/2014_kitzbuehel_etu_triathlon_european_championships/264355

https://www.youtube.com/watch?v=8DLKwedc8HU

További eredmények: Triatlon Országos Diákolimpia, MEFOB (Eger) Díjazottak 1-6: II.kcs. leány: Kovács Korinna - 3. hely Dobi Lili - 5. hely

csapat 1. hely: Kovács Korinna, Dobi Lili, Jánossy Fanni

fiú csapat 1. hely: Czeglédi István, Kelemen Dominik, Potor Péter

IV. kcs. fiú: Dévay Zsombor - 2. hely Kovács Balázs - 5. hely

csapat 1. hely: Dévay Zsombor, Kovács Balázs, Balogh Milán

V-VI. kcs. fiú: Dévay Márk - 1. hely

MEFOB: Hadházi Máté - 3. hely

Nyílt futam: Pocsai Balázs - 2. hely

IX. Mogyi Triatlon verseny (Baja) Újonc II. kcs. leány: Dobi Lili - 3. hely

Gyermek kcs. fiú: Dobi Gergő - 10. hely

Serdülő fiú: Balogh Milán - 5. hely Kovács Balázs - 6. hely

Ifi fiú: Tóth Milán - 2. hely Péter Brúnó - 8. hely Arany Attila - 10. hely

Junior fiú: Hajdú Kristóf - 3. hely

U23 férfi: Hadházi Máté - 7. hely

Gratulálunk!

   

 Cikk nyomtatása