Magyar sikerek Tiszaújvárosban

2014. 08. 11. (hétfő) 10.00

Dévay Márk bronzérmes lett a junior EK-n 17. helyen végzett a DSC-SI versenyzője, Pocsai Balázs a tiszaújvárosi Triatlon Világkupán. A rangos nemzetközi verseny történelmi sikert hozott, Vanek Ákos ugyanis első magyarként diadalmaskodott VK-futamon. A férfiaknál Faldum Gábor bronzérmes, míg a nőknél Vanek Margit ezüstérmes lett a Tiszaújvárosban.
 Triatlon     Triatlon

Dévay Márk bronzérmes lett a junior EK-n

17. helyen végzett a DSC-SI versenyzője, Pocsai Balázs a tiszaújvárosi Triatlon Világkupán. A rangos nemzetközi verseny történelmi sikert hozott, Vanek Ákos ugyanis első magyarként diadalmaskodott VK-futamon. A férfiaknál Faldum Gábor bronzérmes, míg a nőknél Vanek Margit ezüstérmes lett a Tiszaújvárosban.

Versenyzőnk, Pocsai Balázs a 750 méteres úszást követően a hetedik helyen kezdte a 20 kilométeres kerékpározást. Az 5 kilométeres futás kezdetére szinte az egész mezőny egy bollyá ért össze. Hatalmas hajrá és célfotó döntött a helyezésekről – Pocsai végül a 17. helyen végzett az erős, nemzetközi mezőnyben.

A Debreceni Sportcentrum- Sportiskola fiatal versenyzői is szépen teljesítettek. Dévay Márk bronzérmes lett a Junior Európa Kupán (37:44), amelyen összesen kilencvenen indultak. Ugyanitt Zékány-Nagy Patrik a 14. (38:57), a még csak ifjúsági korú Tóth Milán pedig a 20. helyen zárt (39:53).

A felnőtt illetve junior mezőnyben összesen 50 ország képviselői álltak rajthoz. Érdekesség, hogy a szabályok szerint az Európa Kupán nem európai országok versenyzői is indulhatnak. Így lehetett ott a fiatalok között az új-zélandi Tayler Reid is, aki Dévayt megelőzve a második helyen végzett.

(fotó: tvkmalitriatlon.hu)

Gratulálunk!

   

 Cikk nyomtatása