A közönségkori résztvevőit is elbűvölte jégtánc párosunk

2015. 02. 09. (hétfő) 10.00

A számukra igen sikeres stockholmi Műkorcsolya és Jégtánc Európa-bajnokság után a cívisvárosba érkezett a Debreceni Sportcentrum – Sportiskola jégtánc párosa, Moscheni Carolina és Lukács Ádám. A fiatalok az előkelő 15. helyet érték el a kontinensviadalon, ami azért is csodálatos eredmény, mert Carry és Ádám még csak juniorkorú.
 Műkorcsolya     2015-02-09Műkorcsolya

A számukra igen sikeres stockholmi Műkorcsolya és Jégtánc Európa-bajnokság után a cívisvárosba érkezett a Debreceni Sportcentrum – Sportiskola jégtánc párosa, Moscheni Carolina és Lukács Ádám. A fiatalok az előkelő 15. helyet érték el a kontinensviadalon, ami azért is csodálatos eredmény, mert Carry és Ádám még csak juniorkorú.

A páros szombaton részt vett egy rövid bemutató edzésen a Debrecen Jégcsarnokban. A tréning különlegessége az volt, hogy a pálya másik felén épp közönségkorcsolyázási idő volt, így sok debreceni is megcsodálhatta – és meg is csodálta- a fiatal tehetségek kűrjét.

Carry és Ádám 2014. január 1. óta a Debreceni Sportcentrum – Sportiskola igazolt sportolója. Bár amatőr sportolói szerződésük egy évre szólt, a kontraktust azóta már meg is hosszabbították, hiszen, amint Becsky András, a társaság ügyvezetője elmondta, a Sportcentrum hosszú távra, jelenleg egészen a 2018-as téli olimpiáig tervez a junior kiválóságokkal. A fiatalok Milánóban élnek, javarészt ott is készülnek fel a nagy versenyekre.

A jégtáncosok 2012 óta alkotnak egy párt a jégen, Carry felidézte azt is, hogy hogyan találkoztak. „-A szülővárosomban, Milánóban találkoztunk először. Kimentem Ádámért és az anyukájáért a repülőtérre. A következő egy órás autóúton mindenfélékről beszélgettünk. Például arról is, hogy mit tanulunk, sportoltunk-e bármi mást a korcsolyán kívül, mi a hobbink, szóval igyekeztünk minél jobban megismerni a másikat. Ezután elmentünk a jégcsarnokba és együtt korcsolyáztunk három napon át. Ezekben a napokban még több dolgot megtudtunk egymásról és egyre jobban élveztük a közös munkát. Barbara, az edzőnk is nagyon pozitívan beszélt Ádámról és így kialakult a mi hármasunk.”

A páros idén indult először felnőtt világversenyen, az Eb 15. helye pedig nagy siker – folytatta Ádám „- Nekünk ez egy óriási élmény volt, hisz’ a junior korosztály után a felnőttek között versenyezhettünk és megtapasztalhattuk, hogy milyen különleges atmoszférája van egy felnőtt versenynek. Előtte azért elég nagy teher volt a vállunkon, de úgy gondolom, hogy ezt a versenydrukkot javunkra tudtuk fordítani. Kívánni sem kívánhattunk volna ennél eredményesebb korcsolyázást.”

Carry és Ádám a kontinensviadal után néhány napot Magyarországon töltöttek, ám nincs megállás, hiszen márciusban újabb nagy erőpróbák következnek. „- A junior világbajnokság március első hetében lesz, rá három hétre pedig a felnőtt vb-re utazunk Shanghai-ba. Jelenleg visszatértünk a junior programunkhoz, a vb után pedig a felnőtt programunkat fogjuk gyakorolni egészen világbajnokságig” – zárta gondolatait Ádám, majd Carry folytatta egy kis esélylatolgatással. - „A junior világbajnokságon természetesen a lehető legjobbunkat szeretnénk adni. Azt gondolom, hogy bejuthatunk a legjobb 10 közé, ezt nagyon szeretnénk. Ezen belül pedig minél közelebb a dobogóhoz, de pontos számot most nem is igazán merek mondani. A felnőtt világbajnokságon már az is óriási eredmény lenne, ha az első húszba be tudnánk kerülni” – mondta a bájos Carry. A távlati célok között persze az ötkarikás részvétel is szerepel. Az ifjak szeretnének ott lenni a 2018-as, dél-koreai téli olimpiai játékokon.

Gratulálunk és további sok sikert kívánunk a párosnak!

   

 Cikk nyomtatása