Kétszer, nyolcvan fölött

2014. 11. 14. (péntek) 10.00

Két sima győzelmet aratott a Debreceni Kosárlabda Akadémia - DSI korosztályos együttese a Nemzeti Leány Serdülő Bajnokság első fordulójában. Mieink a Nyíregyháza „B” és a Mezőberény csapatát is magabiztosan verték.
 Kosárlabda leány     Kosárlabda leány

Két sima győzelmet aratott a Debreceni Kosárlabda Akadémia - DSI korosztályos együttese a Nemzeti Leány Serdülő Bajnokság első fordulójában. Mieink a Nyíregyháza „B” és a Mezőberény csapatát is magabiztosan verték.

EREDMÉNYEK: Debreceni KA – DSI „A” – Nyíregyháza „B” 83:19 (24-3, 26-2, 22-9, 11-5) DKA-DSI „A”: Muzsnay Lilla 19, Nagy Fanni 12, Katona Ágnes 9, Száva Dorina, Major Nóri 8, Mezei Dóra 6, Hadházi Dalma 5, Magyari Lilla, Major Panni, Héjas Dorina 4, Nagy Gréta, Szilágyi Anna 2 pont. Kozák István edző értékelése: „Nem bíztuk a véletlenre a mérkőzés alakulását, az első félidei határozott egész pályás védekezéssel, sok labdát szerezve határozott előnyre (50:5) tettünk szert. Védekezésünkről sokat elárul, hogy a nyíregyházi lányok 5 pontot dobtak 1 félidő alatt. Mivel duplázásra készültünk, és az eredmény is megengedte, a második félidőt is negyedenkénti sorcserével játszottuk le. Védekezésben is visszahúzódtunk a saját 3 pontosunkhoz. Kiemelendő Muzsnay Lilla 10, Dóri 6, Fanni, Picur 5 szerzett labdája, Szilágyi Anna 11 lepattanója. Gólpassz adásban a két Lilla jeleskedett 3-3, eladott labda kategóriában Muzsnay Lilla, Picur 4-4. Anna a jó lepattanózás mellett támadásban nem koncentrált eléggé, 9 közeli dobásából mindössze egyszer talált be. Örültem Nóri indítás kosarainak. Mindenki pályára lépett, és mindenki dobott pontot.”

Debreceni KA – DSI „A” – Mezőberény 86:53 (23-12, 28-10, 19-12, 16-19) DKA-DSI „A”: Száva Dorina 17, Nagy Fanni 16, Muzsnay Lilla 15, Major Nóri 8, Major Panni, Katona Ági, Mezei Dóri 6, Nagy Gréta, Szilágyi Anna 4, Héjas Dorina, Magyari Lilla 2 pont. Kozák István edző értékelése: „Több pontot dobtunk, mint a Nyíregyházának, ám sajnos a végére csökkent a koncentrációnk, így többet is kaptunk. Nagy kedvvel, és ponterősen játszott Muzsnay Lilla, Picur és Fanni. Pozitív Anna 7 lepattanója, 5 szerzett labdája, de több kosarat várok. Jeleskedett labdaszerzésben Muzsnay Lilla (4), Major Panni (5). Katona Ágitól, mint csapatunk egyik legmagasabb játékostól a 2 lepattanó kevés. Nóri továbbra is jeleskedik az indulásban (még az is lehet, hogy már nem a pálya közepén), és szépen be is fejezi a támadásokat! Nem tudok szó nélkül elmenni az egyik játékvezető ténykedése mellett. Szégyenletes volt, ahogy Muzsnay Lillát módszeresen kipontozta. Elkeserítő, hogy ilyen szinten (utánpótlás) ezzel az emberi rosszindulattal kell szembesülnünk. A két meccsen nyújtott teljesítményéért dicséret illeti az egész csapatot! Köszönjük a lelkes szülői magnak, hogy elkísértek bennünket, szurkoltak nekünk! Külön örültünk Kata nénivel, hogy az Ő elmondásuk szerint a játékunkkal egy kellemes délutánt tudtunk szerezni nekik.”

Gratulálunk!

   

 Cikk nyomtatása