Edzők-atlétika | Dr.Aradi János


Születési hely, idő:         Debrecen, 1942. 07. 09.

Edzői végzettség:            Atléta edző

Iskolai végzettség: tudományegyetem, okleveles vegyész, kandidátusi fokozat biológiából.

Nyelvtudás, tanulmányutak: angol, tárgyalói, előadói szinten; amerikai egyetemeken kb. 5 év kutatómunka.

Legnagyobb sikerek sportolóként:

Ifjúsági csúcstartó, kétszeres felnőtt magyar bajnok, ifjúsági és felnőtt magyar válogatott.

Edzői eredmények:

Az utóbbi öt évben minden évben volt felnőtt Magyar Bajnokságon dobogós helyezésű tanítványunk, közöttük bajnok is [a többes számot az indokolja, hogy az edzői tevékenységet évek óta feleségemmel, (Lázár Magdolna, olimpikon) együtt végezzük]. Korábban tanítványaim 15 alkalommal futottak felnőtt magyar rekordot, 25 felnőtt bajnokságot nyertek és kb. 70x voltak magyar válogatottak, köztük egy olimpikon. Két tanítványom volt 10. az éves világranglistán (Lázár Magdolna, Szánthó Tamás). A magyar csapat közép- hosszútávfutó edzőjeként részt vettem Olimpián, Európa Bajnokságon, Európa Kupán, Universiádén, valamint több válogatott és nemzetközi viadalon. Hosszabb Egyesült Államokbeli tanulmányútjaim során részt vettem tanácsadóként egyetemi csapatokban szereplő futók felkészítésében.   

 

Tudományos tevékenység a sport területén:

Előadások edzői továbbképző tanfolyamokon. 2005-ben a Debreceni Egyetemen beindítottam a sport tudományos szintű oktatását; a Biokémia tantárgyon belül kifejlesztettem egy sport biokémia tananyagot, továbbá egy részletesebb elektív kurzust is tartok Ph.D. hallgatóknak és orvostanhallgatóknak. Mindkét előadássorozat magyar és angol nyelvű.

Céljaim a Debreceni Sportcentrumnál:

Edzői tevékenységemet továbbra is feleségemmel együtt tervezem folytatni, célunk élvonalbeli közép- és hosszútávfutók nevelése. Továbbá folytatni kívánom a sport területén eddigi kutatói és oktatói tevékenységemet.

 

Hobbi: solymászat, vadászat

Elérhetőségek:

Mobil: +3620-777-4106.

E-mail: j.aradi42@gmail.com