Edzők-kincskereső | Kovács Judit


Születési idő, hely: 1971. 03. 20. Debrecen 
Edzői végzettség: úszás, atlétika edző, kézilabda sportoktató 
Korosztályai a Sportiskolánál: gyermek – óvodás és kisiskolás korcsoport

Így ismerkedett meg a sportágával: 
Gyermekkoromban számos sportágat kipróbáltam, míg végül testnevelő tanáraim hatására az atlétikát választottam. Ettől kezdve az Oláh Gábor utcai atlétikai pálya életem részévé vált. Edzőm, Kovács Gyula irányítása mellett nem csak sportolói tapasztalatokat szereztem, hanem a szakmai alapokat is elsajátítottam valamint a sport és edzői szakma iránti elhivatottságom is ezekben az években alapozódott meg.  

Legnagyobb sikerek sportolóként: 

Országos Csapatbajnoki 2. helyezés, 400 m-en és 400 gáton pontszerző helyezések.                           

 

Edzői pályafutás: 

Testnevelő, gyógytestnevelő tanári diplomám megszerzését követően három sportágban edzői képesítést szereztem. A tanári pálya mellett 9 éve edzőként dolgozom a Debreceni Sportiskolában, ahol a legifjabb sportoló palántákkal foglalkozom. A Kincskereső Program célja, hogy minden sportolni vágyó gyermeket a számára legideálisabb sportág felé terelje, miközben ismereteket és gyakorlati tapasztalatokat szerezhet számos sportról, ezáltal egyre több kapu nyílik meg számukra a mozgás világában. Gyógytestnevelőként, kondicionális trénerként fontosnak tartom a prevenciós és rehabilitációs feladatokat, ezen a területen a kézilabda szakosztály munkáját segítem.

Legnagyobb sikerek edzőként: 
Tehetséggondozó programunkból az elmúlt évek alatt számos élsportoló került ki, országos és nemzetközi sikereket elért egykori „Kincskeresősökkel” büszkélkedhetünk. Atlétika, tollaslabda, kézilabda sportágban több országos bajnok élsportolónk van jelenleg is. Minden évben átadunk a szakosztályainknak újabb és újabb felfedezett reménységeket és mindig öröm látni, hogyha évekkel később a ranglista élén szerepelnek.

Célok a Sportiskolánál: 
Célunk, hogy a  Kincskereső Program segítségével minden sportolni vágyó gyermek megtalálja saját sportágát és felfedezzük a jövő tehetségeit.

Hobbi
Futás, téli sportok, tanulás, szakmai képzések

Elérhetőségek:
Tel.: +36305359262
E-mail: kovacsjudit971@gmail.com

kovacs.judit@debrecenisportcentrum.hu