Edzők-kosárlabda leány | Máthé Katalin


Születési idő, hely: 1983. 05. 12. Gyergyószentmiklós, Románia 
Edzői végzettség: Babes-Bolyai Tudományegyetem, Testnevelés és Sport kar, Kosárlabda Szakosodás 
Korosztályai a Sportiskolánál: U 14 lány, Serdülő „B” (2000-2001), U 15 lány, Serdülő „A” (2000-2001)

Így ismerkedett meg a sportágával: 
Nővéremet követve „tévedtem” először a kosárlabda pályára, ő már több éve űzte ezt a sportágat. Ekkor 6 éves lehettem. Komolyabban 8 éves koromtól kosarazok, ekkor már rendszeresen jártam edzésekre is. Olyannyira beleszerettem, hogy a kosárlabda alakította tulajdonképpen további egész életutamat.

Legnagyobb sikerek sportolóként: 
Országos Junior Bajnoki I. hely (Olimpia Bukarest) 
Romániai Országos Kadet válogatott

Edzői pályafutás: 
Az egyetem utolsó két évében, a Kolozsvár-i „PH” kosárlabda klubnál, fél évig pedig Budapesten, a Kiss Lenke Kosár Sulinál gyakorlatoztam, tanultam és próbáltam ellesni az edzősködés fortélyait. Később, két gyermekem megszületése között, Bajusz György adott lehetőséget, hogy kipróbálhassam magam a kis tehetségeknél edzőként. A sportiskolához 2011 szeptemberében kerültem.

Céljai a Sportiskolánál: 
Fiatal edzőként, mindig régi önmagam áll előttem, az a 8 éves kislány, aki elment első edzésére, kezébe vette a labdát, itta edzője szavait és egyszerűen imádta ezt a játékot! Valami ilyet szeretnék átadni tanítványaimnak is, megismertetve velük a győzelem, a siker ízét, a csapatszellem, a küzdeni tudás és fair-play fontosságát!

Hobbi
kosárlabda, zenehallgatás, olvasás, kirándulás, természetes életmód.

Elérhetőségek:
Tel.: +36204689790 
E-mail: kacsa1122@yahoo.com